Söndagen den 6 Juli ;

Morgonpromenaden var jag ju bara tvungen att gå runt Teatern, för att se Lexis reaktion. Hon gick glatt med, men när vi kom till uteserveringen, där allt började igår så kunde jag se att hon blev lite orolig, här var ju nu alldeles folktomt och tyst, klockan är bara åtta men en liten försiktighetstendens fanns där och svansen sänktes lite. Detta höll i sig tills vi kom runt hörnet till gräsmattan vid Teatern, där fick hon syn på Wilma som stod och pratade med en kvinna i svart morgonrock (en av morgon badarna). När hon såg kvinnan så blev hon direkt misstänksam men samtidigt såg hon Wilma. Lexi skakade då på sig och ville gå dit för att hälsa vilket jag avböjde, när vi kom upp i lägenheten så var hon inte orolig men något fanns kvar hos henne, hon ignorerade även maten.

Ulrika, Esthers matte ringde och ville gå i skogen. Vi åkte till Thalassa och gick en promenad och satt vid Paviljongen, ett café i skogen, och tog en glass. Hela skogsstunden tog två och en halv timma. Lexi ville leka/hälsa på Esther, som inte är intresserad av andra hundar. Lexi krumbuktade sig, Esther visade tänderna och gjorde skenmanöver mot Lexi. Lexi gav sig inte utan gick på Esther med sin kropp, tassarna och med hela hennes kropp av gestikulerade, jag vill leka/vara med dig.

Esther fick ta i med storsläggan, visa tänderna och sätta dem i nacken på Lexi, det blev inget märke och ingen större reaktion från Lexi mer än att hon lät Esther vara mer eller mindre på hela promenaden. Esther är en tio år gammal Shetland Sheepdog tik som nyligen opererats för livmoderinflammation och som dessutom har lite ont i en höft sedan många år, den enda hund hon gillat och accepterat att få komma henne nära var min Whippet Boss, så avogheten mot Lexi var en helt vanlig syn för både Ulrika och mig.

Efter att vi varit inne ett tag, Lexi hade ätit och låg nu och sov i fårskinnsfåtöljen, så sa jag Du får Vänta. Tog min cykel och körde en sväng. Lexi var ensam i fyrtio minuter skulle jag tro, när jag kommer till porten hör jag henne, ylskälla. Hon pausade sig, för jag hörde inte något när jag satte nyckeln i dörren, jag nonchalerade henne då jag såg henne komma ner från sängloftet. När hon var lugn, låg ned så släppte jag ut henne, hon hälsade mig lite hysteriskt så jag försökte avvärja att hälsa på henne, jag tog och gick ut en kort sväng för att kissa henne.

Vi gick en kvällspromenad över Gröningen och Landborgen, Lexi sköter sig bra. Vänder sig spontant om mycket och håller kontakt, hon belönas med Bra och lite godisgömmor. Hon lär sig att ta kontakt ger kontakt.

På kvällen kom Erik, till Lexis stora glädje, hon har problem att hälsa sansat på honom och hälsar länge och återkommande under första halvtimman.