Måndagen den 7 Juli ;

Efter morgonrundan indikerade Lexi mer sömn genom att gå upp i sängen och lägga sig. När jag kom upp för att bädda och fixa till så såg jag inte Lexi, hon hade krupit in under täcket, hon fick ligga kvar där.

Spökåldern är definitivt här, Lexi såg en dam komma med en ”dra maten”, shoppingvagn, från balkongen och blev helt hysterisk av ljudet från den som lät budomp, budomp när hon drog den över en stenlagd gata precis utanför oss. Lexi sänkte svansen, reste lite ragg, började häjsa och gnälla. Hon sprang till ytterdörren och hoppade på den för att komma ut, jag var precis i färd med att jag skulle fila klorna och pimpstensborsta henne, hon fäller rätt mycket nu igen.

Jag tog ingen större notis om hennes rädsla, hur skulle jag kunna, hon skulle bara tolkat att jag också ansåg ljudet vara förenligt med fara. Så jag tog in henne i badrummet och filade klorna med mycket motstånd i början, hon vred sig och gnydde och försökte komma ner från mitt knä, men till slut slappnade hon av och jag kunde fila alla arton, jag borstade henne och behandlade hennes slidkatarr.

Efter det gick vi ut, hon hade sänkt svans och var orolig, jag tog vägen upp till Vikingsbergsparken, där mötte vi en liten pojk med en boll, den synen fick henne att slappna av. Vi fortsatte över till Öresundsparken och bakvägen ner i stan för att hämta brödet. På Kullagatan såg vi två damer med dra maten-vagnar, Lexi stannade och följde detta lustiga ekipage med blicken och svansen sänkt. Jag stod kvar tills hon tittade på mig och la in ett Bra när svansen var på det vanliga glada stället.

När vi kom hem från stan så var hon lite tveksam till att gå in och att gå ut på balkongen, jag satte på radion och började pyssla med mitt, hon la sig på golvet och var vaksam men tröttheten tog över, så hon hoppade upp i soffan och somnade. Det är inte lätt att vara ung hund, det är mycket som händer i kroppen under en kort tid, det första året kostar mycket energi för både hund och mattehusse och det är viktigt att vi förstår att förändrade plötsliga beteenden kan ha med utvecklingen att göra och att vi inte skall gör någon stor sak av dem, utan väntar ett par dagar till veckor för att oftast få se dem försvinna igen. Om inte ta kontakt med en utbildad hundpsykolog, via deras branschorganisations hemsida ; www.immi.nu

Nu kom hon studsande från balkongen till mig på kontoret, hon står och hoppar på mig, vill att jag skall ta upp henne. Det gör jag ju så klart, hon viftar ihärdigt på svansen och sätter sig med benen om min midja och hals och slickbiter mig i örat och på munnen. Jag skrattar och säger samtidigt till henne Försiktigt. Hennes svansviftning ökar, speciellt när hon hör mig säga Aj, vi pussas så ett tag tills jag sätter ner henne på kistan.

Vi åkte till Pålsjö skog och gick en promenad, lite undrande var hon de första femtio metrarna, ifall det där ljudet från kyrkklockorna, skulle komma idag igen, som tur var gjorde det inte det. Med dagens spökseende för Lexi så skulle väl det blivit befäst som ett otäckt ställe, den utgångspunkten vi hade idag i skogen precis vid Krematoriet. Vi träffade de två fina Dvärgpinscher killarna idag, det var väl en månad sedan sist, de hälsade på varandra alla tre, lika tyst och fint som förra gången. Jag vattnade gravarnas blommor och Lexi fick vänta i bilen, när jag är nästan framme vid vattnet, så brukar jag höra henne krafsa på rutan i bilen, det har blivit märken på den. Idag vände jag mig tvärt om och höjde min högra arm, som stilla/tyst signal, två gånger behövdes det sedan var hon tyst. Jag klickade det men vet ej om hon hörde det, hon fick en godis när jag kom tillbaks till bilen.

Jag lämnade Lexi ensam i en timma i eftermiddags, det var tyst när jag gick och ett svagt ylande när jag kom, så som vanligt väntade jag tills det var tyst innan jag gick in och sedan nonchalerade jag henne tills hon sansat sig, då gick vi en promenad runt Marinan och Teatern som avslutades en stund på Gröningen, vi mötte Tio och såg några andra hundar på håll. Det var lite obehagligt vid Teatern idag också tyckte Lexi. Denna natten fick hon sova hos mig, hon har annars somnat nästan var natt i sin Plats.