Tisdagen den 8 Juli ;

Klockan 05.22. vaknade jag av att Lexi låg och ulkade, inget kom upp. Hopp i kläderna och ut med henne, tänkte att hon kanske behövde lite gräs, så jag gick med henne till Gröningen, där växer längs med järnvägsstaketet den rätta sortens gräs för hundar, men hon visade inte det något intresse. På tal om gräs, de stora grästuvorna från klippt gräs som hon innan kastade sig över och svalde i massor eller försökte svälja massor av innan jag stoppade henne, har hon nästan helt börjat ignorera.

Vi gick och la oss igen och vaknade flera timmar senare, den promenaden tog vi också på Gröningen med långlina. En Westi kille vi träffat förut i Margaretaparken, Max tror jag han heter, kom springande emot oss, hans matte kom halvspringandes efter skrikandes, jag sa stopp. Både jag och Lexi stod stilla och tittade på det närmande ekipaget, Max stannade och tittade på mig och skällde på mig, Lexi satte kurs mot honom med lite ragg rest, hon nådde fram till honom med linan. Detta var första gången som hon kunnat stå stilla så länge och invänta en kompis. Jag var inte på prathumör så jag stoppade Lexi och vi gick vidare, utan större motstånd från henne. Upp och käka en alldeles för sen frukost. När vi kom ut på väg till bilen så träffade vi först en Chihuahua kille och samtidigt en svart Chow Chow kille, det blev från Lexi ett glatt Hej språng och en kort lukt sedan fick vi rusa, jag skulle till en bekant utanför Ängelholm och hade en tid att passa.

Framme hos Inger, så fick Lexi leka med hennes fyra månaders Rottweiler tik Elsa. De var först jaktleken och sedan brottningsleken, då pep Lexi till vid två tillfällen. Elsa är tung och trampade på Lexi som i sig är lite fjompig, Elsa noterade inte Lexis pip utan jag och Inger fick komma till undsättning och flytta på Elsa vid ett tillfälle. Deras två lektillfällen varade högst tio minuter, sedan kopplades dom var för sig i skuggan, det behövdes för dom nästan slocknade direkt. Lexi somnade inte utan efter ett tag så tog Inger in Elsa i huset så fick hon vila och Lexi fick gå och undersöka hela denna härliga trädgård själv i egen takt. En kort lekstund till innan vi åkte fick Lexi och Elsa, nu var det bara att ligga och tugga på varandra som gällde.

Vi åkte hem så att jag kunde hämta mat till Lexi, för sedan bar det av upp till Erik, där fick jag kvällsmat och Lexi och Felix fick se varandra igen. Jag fegar, så Lexi var kopplad, Felix tittade intensivt på henne, snackade lite grann och gick ut efter ett tag. Lexi var ivrig och skulle gärna vilja gå fram till honom. När vi kom hem fick Lexi ett godissök i lägenheten och sedan mat, hon uppfordrar till lek med mig fast hon måste vara jättetrött. På sista kvällsrundan, vid halv tolvtiden, träffade vi Håbe, en klar favorit till Lexi, han köper hennes unghundshopp och efterhängsenhet för att han vet att jag alltid har godis i fickorna. Härligt med gamla hundar, de skänker ett sådant naturligt lugn och stabilitet omkring sig.