Fredagen den 11 Juli ;

Erik gjorde en kissrunda på morgonen, vad skönt det är att ibland slippa skynda sig i kläderna och komma ut halvvaken. Folk som bor i hus med egen täppa, tänker säkert inte ens på den lyxen dom har att kunna låta sin hund sköta om sina första trängande behov, utan att de själva behöver vara klädd och vakna själva. Vid tiotiden gick vi ut till Parapeten med långlinan på och på gräset där satte jag mig en stund och njöt. Sommar och sol med lagom varmt i luften, hunden fritt sökande godis på gräsmattan, en av båtarna kom in och rådhusets organist spelade något somrigt i klockorna. Det är skönt att vakna här ute, man ser stadslivet på andra sidan hamnbassängen men det når en inte, liksom. Lexi letade godis och fann sedan ett snäckskal som hon låg och bet på vid mig, gångspelet bekymrade henne inte alls, det kom en man promenerandes förbi, honom ignorerade hon helt – snäckskalet var intressantare. När vi gick hemåt så passerade vi en gubbe som stod och sågade, det ljudet stannade Lexi till för att lyssna på. Jag kontrade med, det är OK och Lexi ansåg att det räckte, hon litade på mig och gick vidare. Ett smattrande ljud från någon segelbåts mast fick henne att stanna till och lyssna igen, jag upprepade, det är OK och hon accepterade.

När vi kom hem gick vi till tvättstugan och satte igång en tvättmaskin, som jag nu skall gå ner och byta. Det blir flera tvättmaskinsbyten idag och då får Lexi vänta, bra träning med många korta lämnas ensamsekvenser, de senaste gångerna hon lämnats har ju varit lite längre och hon skall inte veta hur länge det är utan bara lära sig att koppla av så kommer jag/matte igen.

Sin frukost med goda köttbullar i petade hon bara lite i, det är för varmt att äta, tror jag hon tycker. Det är inte ovanligt att hundar nonchalerar mat mitt på sommardagarna, troligen ett naturligt klokt drag, man vilar hela kroppen från värmen och blir aktiv när luften svalnar av.

Vi åkte till skogen, Thalassa och gick en längre promenad än vanligt, Rosmarin och långlinan var på. Vi passerade hästhagarna och hade turen och komma precis efter en flicka som hade hämtat sin häst i hagen, där gick vi cirka tio meter efter. Lexi fick doftat in hästdoften ordentligt och jag fick tillfälle att notera att hon lyssnade på, Här. Vi går här, är ett vardagskontaktord som jag brukar använda och då går man fritt fast inom en till två koppellängder runt mig. Det gjorde Lexi gärna då hon tyckte att hästen var stor men lite intressant. Vår promenad avslutades med att vi passerade bäcken och då hade vi varit ute en timma lite drygt, vi hade haft två godissök på stubbar och ett antal Stopp signaler för att släppa fram cyklister. Lexi skötte det perfekt. I bäcken så gick hon ner en bit i vattnet med framtassarna, så jag kastade en Frolic till andra sidan vattnet, hon tog ett jättesprång och landade med bakbenen i vattnet och stänkte ner hela sin mage, mina och sina ben, men jag sa ändå Bra Duktig, hon hittade Frolicbiten.

Precis när jag satt in henne i bilen, så lystrade Lexi och jag hörde då att Krematoriets klockor ljöd, hon lyssnade vaksamt och såg ut som om hon mindes att de skrämt henne en gång, jag gjorde ingen större notis om det hela utan fortsatte att samla ihop långlinan.

När vi kom hem ville hon fortfarande inte äta maten, det är åskkvalmigt, så hon äter säkert när kvällen kommer med svalkan.

Lexi kom precis inskuttandes från balkongen och ville hälsa så jag satte mig på köksgolvet och blev överfallen av pussar och kärleksbett. Hon tog i mitt öra och som tur var kände jag att mitt öronhänge lossnade, jag fick tag i både bakstycket och stenen, annars är det precis lagom små delar att svälja. Hon gick bort och tittade på sin mat, okey då tänkte jag och jag la torrfoder i en tom tetrapak för grädde och i en mjölkpaket, plus några bitar av falukorven. Den har jag uppskurna och liggandes i kylskåpet för att lätt ta med som extra gott godis för träning. Gräddtetran la jag i mjölktetran, stängde in Lexi på badrummet och gömde paketet, hon hittade det direkt och håller nu på att slita isär det och käkar sin mat.

Vi har varit ute på en liten kissväng i milt, varmt sommarregn och väntar nu på Erik, vi skall gå ut och käka. Vi försöker på Persson Krog, där har vi fått ha Lexi med tidigare.

De gångerna jag sprang ner till tvättstugan för att byta maskin, var Lexi ensam och tyst, väntandes på mig i hallen. Hon sträckte på sig när jag öppnade dörren och hon belönades med en godis vid alla tre tillfällena.

Erik och en kompis Gunnar kom och vi fick vänta på ett störtregn innan vi kunde ta oss till Persson. Lexi låg och sov nästan hela tiden på krogen, fick smaka lite gott bröd och Hälleflundra, vi gick hem och tog en drink till och pratade lite, Lexi lekte och busade en stund. Vid ett-tiden gick grabbarna och jag och Lexi slocknade direkt bredvid varandra i sängen, en nybäddad sådan, hmm.