Lördagen den 12 Juli ;

Vi vaknade inte förrän halv tio, visserligen var det sent igår kväll men ändå. Ner och flytta bilen, till Erhensvärdsgatan, en fri parkeringsgata cirka tre kilometer från oss, där brukar jag ställa bilen för att kunna glömma P-Lisor och sånt. Vi gick över Gröningen en bit och sneddade sedan till Margaretaparken, passerade Dunkers plats, en del av Marinan, där var en massa gamla fina sportbilar som startade något lopp, vi gick via sjösättningsrampen, innan vi gick hem. Idag blåste det lite, så vattnet vid sjösättningsrampen retades med Lexi, det sköljde över hennes tassar så hon fick backa, men snabbt var hon tillbaks för att kolla vad det var och så kom nästa våg och Lexi backade igen.

När vi kom hem stod Erik och Gunnar och väntade på oss, det var bara att packa vovmat, vovfilt, långlinan visselpipan, cigg och pengar. Vi skulle till Ystad en sväng och hälsa på Eriks mamma, som behövde hjälp med det sista efter hennes flytt.

Jag och Lexi gick och shoppade lite, vi träffade en Dogo Argentino som matten hade klara problem att hålla, vi hälsade på en Dansk/Svensk Gårdshund. Vi såg massor av hundar på Ystads gågata och där omkring, Eriks mamma bor mitt i smeten, så det gick inte att undvika allt folklivet. Det stressade Lexi mer och mer, så när jag fått tag på mina nya fina gympadojor var det dags att avsluta shoppingen, Lexi drog och drog. Det var hopplöst att få kontakt för att få henne att sansa sig, så när jag var inne i en affär och även vissa partier på gågatan, så bar jag henne. Då är hon lugn.

Vi hittade en jättefin fontän på torget i Ystad, i precis rätt höjd för Lexi att dricka i, så bar det iväg till en liten park så att Lexi fick uträtta sina behov innan vi gick upp till mamma för fika till oss och mat till Lexi.

Vi åkte hem igen och gick upp ett par timmar för att ge Lexi mat, som hon fick i två paket med falukorv i också. Nu sover hon och bör så göra en stund, för vi skall hem till Erik, Katten Felix och äta mat ihop med dom och Eriks besök från Sthlm, Gunnar.

Katten stängdes in i kolonin, så fick Lexi springa fritt i trädgården, som Erik stängslat nästan helt klar. När vi skulle äta, så satte vi Lexis Plats i rummet och satte in henne där, nu fick Felix vara fri att gå. Han gick ut det första han gjorde men kom strax in igen. Han satt på behörigt avstånd och hade uppsikt över Platsen som rörde sig lite ibland, när Lexi rörde på sig. Denna hundburen är ju så fiffig med nättyg så placerat att hunden ser ut både sittande och på sidorna liggandes, Lexi tittade på Katten och på oss som satt och åt. Efter ett tag så sov hon, hon gnällde lite en timma senare. Då tog Erik ut henne på tomten och klippte lite gräs samtidigt med en handjagare, Lexi sprang ett tag och busade mot den men tröttnade och myste omkring istället, in i Platsen igen en stund, innan vi två tog Taxi hem och somnade jättegott. Det var en lång och händelserik dag för oss båda.