Söndagen den 13 Juli ;

Lexi sov gott när jag vaknade vid halv sjutiden, så jag låg kvar i sängen och filosoferade, nu var klockan helt plötsligt halv nio och Lexi väckte mig genom att titta på mig och sträcka på sig, vi gick en morgonsväng och sedan upp igen och vänta på Susanne.

Hon skall fotografera Lexi idag, till en artikel jag skrivit i en hundtidning. Vi skall fotografera när Lexi bär smutstvätt till tvättkorgen och någon bild på Lexi på en brandstation eller med något som associerar till brandväsendet förhoppningsvis, eftersom artikeln behandlar ämnet, hunden en brandvarnare.

Smutstvättfotograferingen gick bättre än väntat enligt Susanne och Lexi undrade vad det var för lek vi lekte, helt plötsligt fick man bita i mattes kläder när man skulle låtsas att man redan var fullfjädrad tvättbärerska. Vi åkte till en brandstation, där tog de emot hjärtligt och vi fotograferade Lexi på en brandbil. Jag mutade hennes stillasittande med falukorv, hon var jätteduktig på att hålla fokus en längre stund, då Susannes blixt inte laddade upp sig som den skulle, snabbt.

Vi körde hem Susanne och träffade Erik av en slump, han följde med oss på en skogspromenad längs med Landborgspromenaden nästan ända bort till Sofiero, vi hade kört till Thalassa. Det är riktigt varmt idag med full sol, tur man har klimator i bilen och täckta rutor, annars ”grillas” man nästan som hund i bilen.

På promenaden var det vid flera ställen som jag gömde Schmackos, goda platta godisbitar. Dom är perfekta att kasta ut i sidovegetationen, dom är så lätta att de kommer ner bland grästuvorna. Man får använda näsan som hund för att ”se” dem. Samtidigt som jag kastar en bit på sidan av stigen, så säger jag Kanten. Ett fiffigt sätt att lära in, gå på väg utan trottoar. När man går på landsväg med sin hund skall man dels gå mot trafiken med hund till vänster om sig, men också stanna när bilar passerar. Då använder man Kanten ordet, för att få hunden att hoppa upp en bit från vägen. Under inlärningen av Kanten ordet så stimulerar man samtidigt kontakten under promenaderna med sin hund, genom att erbjuda mat på detta sättet.

Träningen av Lexi möter Felix katt, skulle fortsätta idag tänkte jag och föreslog att Erik skulle ta med sig Lexi upp på kolonin och ta hand om situationen, Erik tycker att jag är onödigt försiktig och han blir irriterad säger han. Okey, tänkte jag, ta med henne och gör det du, det är din katt och du är ju inte orolig, hoppas min oro är helt obefogad. Det är nämligen inte helt riskfritt att sammanfösa en trettonårig hankatt med en vild femmånaders valp, dessutom en valp av en kvick, lättrörd rastyp. Nu skall jag laga mat, vi får höra med Erik när dom kommer hur det gick.

Felix hade fräst till vid två tillfällen, då Lexi hade varit kanske knappt en halvmeter ifrån honom, sedan hade hon gått omvägar om Felix, strålande. Mer träning de kommande dagarna så att det befästs, katter går man runt. Erik hade som jag sagt till honom ojat henne när Felix fräste. Vid ett tillfälle hade Lexi varit i Eriks smultronplantor, så han tog några till henne och hon åt, tre smultron.

När hon kom hem hälsade hon glatt och sprang ut på balkongen, därifrån kom hon in som ett skott med svansen sänkt och öronen på lystring. Både jag och Erik försökte se, lyssna på vad hon blivit rädd för, men det enda jag kunde se var en parkerad bil nedanför balkongen, så när man tittade på den så glimmade det svart om vindrutan, hon är ju lite avvaktande när hon ser folk och grejor i svart, svårläst med svart är det ju.

Det hördes på lite avstånd ett flygplan och ett par pojkar kom och sparkade på en ölburk, detta var det som vi med våra sinnen kunde tolka som hon eventuellt blivit rädd för. Hon söker sig själv till sängloftet, där är hon trygg. Ingen av oss försökte trösta henne, nojor av detta slag skall inte uppmärksammas på något sätt, då tror hundarna att även vi anser det farligt, vad det nu är som skrämmer henne. Nojorna hade lagt sig vid halv tiotiden ungefär, det var mycket folk ute igår och vissa av dem ställer till med konstiga ljud, kan tyckas som unghund i spökåldern. Lexi sov i sin Plats hela natten.

Det har varit en händelserik helg för Lexi och hon sköter sig fint, frånsett att hon var lite väl lätt oroad tycker jag, men det lägger sig väl ju äldre hon blir.

 


Foto: Susanne Gyllenlöf