Onsdagen den 16 Juli ;

Nackdelen med att bo mitt i stan, är alla människor som redan är ute när man morgontrött kommer med sin valp/unghund. Folk vill gärna hälsa och eller deras hund, vilket också innebär att man skall på något vis börja konversera, innan man själv vaknat. För det är fortfarande så att jag skyndar mig ut på morgonen, min ”morgontoalett” gör jag först när jag och Lexi varit ute. Det är en del i hemligheten med snabb rumsrenhet att man själv får offra sig ett par månader innan man med relativ säkerhet vet att hunden klarar att vänta en liten stund till på morgonen, så att man hinner ”morna sig”.

Leverpastejmacka skuren i rutor med en klick av vitlöksoljan på blev Lexis frukost, eftersom hon till och från ratat mat på morgonen, över en vecka. Om hon då bara får det lilla goda, så har hon något i magen och antifästingmedlet har intagits, vitlöksoljan. Det slank ned, leverpastej skuren i rutor, serverad på ett fat är nästan en familjetradition. Farmor gjorde så för sina Schäferhundar varje morgon. Min far förde det minnet vidare till mig, och jag gjorde så med min första egna hund, Zacha.

Alla mina hundar har fått detta som i familjen har namnet, Tejpöge. Mina hundar vet vad det innebär, skall du ha Tejpöge genererar alltid en slick om munnen. Jag tog lite för mycket till lunch, så Lexi fick äta upp resten, spagetti och köttfärs sås, hmm gott.

Vi åkte till Fido´s, Erik kom dit och klippte gräset till oss. Lexi blir sjövild när hon träffar Erik, så han har börjat med att ta av glasögonen och lägga sig ned. Det blir inte mycket lugnare av det men mindre kladd på glasögonen.

Vi var på Fido´s i två timmar sedan åkte vi hem och fick en granne ”på halsen” i två timmar innan det var dags för mig att lämna Lexi till Erik som kom vid fyratiden, jag hade en konsultation i Ängelholm.

På så vis blev det blev en socialisering för Lexi igen med katten Felix, på kolonin. Felix fräste ifrån när Lexi kom för nära och hon backade direkt, enligt Erik som då berömde henne. Hon låter till och med Felix mat vara ifred, hon försöker gå dit, Erik säger Nej och hon går undan.

Kattmat smakar annars väldigt gott när man är hund. Kattmatt består av mer proteiner än hundmat och doftar nog extra gott, det är dock inte bra/hälsosamt för hundar att äta kattmat. En gång eller så är ok men inte att ha för vana att äta av kattens mat, om man nu har både hund och katt, så är det viktigt att kattens mat inte kan nås av hunden.

När Erik kom med Lexi vid åtta tiden, så hade jag gömt godisar i hela lägenheten, plus lagt ut fyra högar med hennes torrfoder och gjort en tejpöge som låg i hennes matskål, hon hälsade först glatt på mig och sedan började näsan att snappa upp, dofter. Hon hittade allt och åt upp det.

Lexi sov i sin Plats på natten och jag hade fläkten påsatt på sängloftet hela natten. Det var nog tur det, för det var en varm dag idag med och det blir extra varmt där uppe på loftet, så nära taket, värme stiger ju som bekant.