Fredagen den 18 Juli ;

Idag har solen tagit semester, det är åskvarmt och grått, regnet hänger i luften, vi går en kortare morgonpromenad. Lexi serveras tejpöge med sin vitlöksolja.

Klofilning idag, som startade med mycket motstånd men slutade med medgivenhet och att Lexi låg helt avslappnad i mitt knä och delvis blundandes.

Vid ett-tiden regnade det fortfarande, så vi trotsade och körde till skogen för att gå vår promenad, vi blev dyblöta. Lexi hoppade in i bilen själv idag, för första gången. Hon vill inte sitta bak, så hittills har hon försökt att komma undan, jag har fått lyfta henne in i bilen. Men som sagt regn är tydligen obehagligare än bilens vovveplats längst bak.

Fram i bilen har hon hoppat in ett par gånger, när vi till exempel bara skiftar p-plats. Utanför mig finns både lite dyrare och billigare p-platser, varför det händer ibland att vi flyttar bilen en liten bit och då får Lexi åka fram, aldrig annars, det är en alldeles för farlig position att ha hund i, om man inte har säkerhetsbälte till hund på vill säga.

Det kliade på Lexi när hon torkade, så jag tog in henne i badrummet för att pimpstens borsta henne. Hon fäller massor nu, dels börjar hon få en mer hjortröd färg på kroppen blandat med svarta stickelhår och längs halsens, skuldrornas sidor även ett inslag av ljusblont nästan gult skimmer.

Jag puttar och puttar på den gamla hörntanden och har lite dragkamp med henne, så att hon hugger fast med den sidan där hon har de dubbla hörntänder, men jag tycker att det känns som den sitter hårt.

Vi gick en skön eftermiddagspromenad via Margaretaplatsen, då jag parkerade bilen på min gamla p-plats vid Ehrensvärdsgatan,

Erik kom på eftermiddagskvällen och lagade god schnitzelmiddag, som även Lexi fick smaka av. Han tog de två sista promenaderna med henne, det är skönt att få lite avlastning med kissrundor, speciellt när man bor i lägenhet mitt i stan. Det är som jag tidigare nämnt skönt att slippa folk, ibland.

Tanken har varit att jag och Lexi skulle åka med Erik till Norrland, där han har sitt egentliga hem. Men flera omständigheter gjorde att jag valde att vara hemma. Det hade varit bra socialisering för Lexi på många sätt men en del hade blivit tungt, som att åka 110 mil på en dag, med både unghund och katt i bilen. Även om socialiseringen med Felix, hittills gått bra.

Lexi sov i sin Plats hela natten och vid femtiden var jag uppe på toa, då snarkade hon.