Söndagen den 20 Juli ;

Lexi och jag var ute en morgonsväng vid halv sjutiden och sedan sov vi igen, skönt det där att få somna om ibland tycker jag, dessutom tror jag det är nyttigt, rent hälsomässigt. En liten kissväng igen ett par timmar senare.

Jag har börjat med en lek med Lexi, som jag fortsatte jobba med en stund efter att vi kom in från vår andra runda. Jag lägger ut alla hennes leksaker på rad på mattan i rummet, utrustar mig med Frolic och väntar på att hon puttar, stöter till eller på annat sätt uppmärksammar den stora lila tennisbollen. Detta har jag gjort ett par gånger, så nu har jag satt ord på den Bollen, jag säger visa Bollen och när hon puttar eller stöter till den blir det Bra och Frolic, fyra fem gånger gör jag detta före paus. Sedan lägger jag sakerna i olika ordning och kör ett pass till.

Vi åkte till skogen och den härliga skuggan där, vid halv ett-tiden. Vi gick en lång promenad, bäcken passerades två gånger och Frolic plockade hon från stenen mitt i vattnet. Eller rättare sagt hon råkade putta ner den i vattnet och försökte faktiskt ta den, hon stoppade ner hela nosen under vattnet, jag hjälpte henne till slut att få tag i den och la den på stenen igen. Annars var det bara Stopp med visselpipan och verbalt ibland, plus inkallningssignalen som vi jobbade med idag på promenaden.

Vid två tillfällen träffade vi bekanta till mig och det blev en stunds väntan för Lexi medans vi språkade. Lexi skötte den väntan utmärkt genom att själv sysselsätta sig med undersökning av skogen tio meter runt där vi stod, speciellt intressant var en uttorkad bäckfåra, som är så där lagom kladdig ni vet, ett typiskt intressant ställe för en råttfångare, som hon är min Pinscher.

När jag nu tänker på det så påkallar hon inte något intresse av de människor jag stannar och pratar med, om inte dom pratar med henne, det är jättebra tycker jag. Strax innan vi lämnade skogen så träffade vi Spike, Border Collie/Collie killen vi träffade i skogen med Elsa för några dagar sedan. Lexi skriker till innan de trampar på henne eller vad hon nu tror skall hända när den mötande hunden är lika yster i sin hälsning som hon är. Konstigt att man inte träffar fler hundägare i skogen, dessa soliga dagar men jätteskönt att få den för sig själv.

Nu skall jag göra ett par ärenden utan Lexi, det är för varmt för henne att vara ute mer än vad som behövs och så får hon vara ensam en stund, det har hon inte varit på tre dagar nu. Hon låg på soffan när jag gick, jag satte på radion och drog till balkongen, där ute vill jag inte att hon skall vara utan att jag är hemma. När jag kom en och en halv timma senare, låg hon fortfarande på soffan, vad glad jag blir, det verkar som hon sovit hela tiden jag varit borta.

Vi lekte lite med nya saker jag köpt till Lexi, en avlång grön krokodil med pip ljud i latexgummi, det är det bäst materialet då det håller för tänderna. Jag köpte även några andra leksaker som delvis är tänkta som belöning i skogen, som till exempel ett skinn med pip funktion som helt naturtroget liknade en ekorresvans eller råtta. Sedan satte jag mig och läste en stund och då roade sig Lexi själv med alla sina leksaker, som hon kom och visade för mig en och en, där jag satt på balkongen.

Ulrika kom ner på en snackstund och vi gick kvällspromenad runt Margaretaplatsen tillsammans, vi såg flera hundar men hälsade bara flyktigt på Bichon Frisée killen Bobby, som var nyopererad för analsäcksinflammation. Lexi var väldigt uppskruvad ikväll, kanske berodde det på de hundar vi såg som vi inte hälsade på eller troligare på att jag var upptagen med Ulrika, vilket inte ofta är fallet när jag är ute med hund, att gå och prata med folk. Jag brukar vara uppmärksam på min hund utomhus, inomhus kan det vara lite si och så med uppmärksamheten, när hunden är vuxen. Det är ju ute som vi är mest aktiva tillsammans och det är där man vill ha en god relation med sin hund så att den bland annat kan vara lös och ändå nära.

När vi kom upp, vid halv tiotiden så gjorde jag i ordning en mjölkpaket med leverpastejmacka och torrfoder i, den gav sig Lexi i kast med väldigt frenetiskt, hon fick ju öppna upp hela paketen denna gången, för att komma åt att slicka rent insidan där lite leverpastej hade fastnat.

Jag la in Lexi i sin Plats, när vi kom upp i sängloftet och där sov hon hela natten, vid halv sextiden vaknade jag till och hörde något ljud, så jag sa Kom då. Lexi skuttade ur sin Plats och kom och la sig hos mig, vi sov ett par timmar till.