Lördagen den 26 Juli ;

Jag vaknar vid sjutiden av att Lexi skuttar ur sin Plats och kommer och pussar mig på munnen, gulligt men inte skönt med blött i ansiktet, innan man vaknat. Jag grinar nog illa, för hon lägger sig direkt inpå mig, ända uppe i ansiktet. Okey ut på Gröningen för morgonkiss, vi möter Baloo för en morgon nos mot nos och sedan träffar vi Valdo en sex år gammal grannhund, han är jätteläcker i sin färg, mörkt hyenafärgad, någon blandning av, vad vet jag ej. Valdo var svårläst för Lexi på håll för hon hade hela ryggen full med ragg när hon gick fram till honom, men den la sig nästan direkt. Dom två busade några minuter och Valdo uppskattade Lexis pigga unghundsbus. Frukosten bestod av köttbulle och Tejpöge på en assiett och torrfodret i matskålen, hon åt av båda, men slickade assietten ren, så klart.

Lunchpromenad påkallades från Lexi, Rosmarinvatten och sele på med stadslånglinan. Vi gick över Gröningen längs med hela Strandvägen. Där den slutar finns en liten, liten strandbit där en man har en liten eka han ror ut och fiskar i varje tidig morgon, på denna strandbit brukar också en del hundägare bada med sina hundar.

Ett par dagars vind hade gjort att det var mycket grön färsk tång med musslor och annat som hör en strandkant till, där. Detta var Lexis första riktiga kontakt med havet, jag satt på bryggan och långlinan gjorde att hon kunde röra sig helt fritt på stranden, hon hade jättekul, åt av tång och musslor, rullade sig och försökte undersöka vattnet men backade med lekinvit mot vågorna när de rullade in mot stranden/henne.

Snacka om att missa fototillfällen, jag lät henne hålla på där en bra stund, hon grävde en stor grop och stod med rumpan mot havet, när hon gjorde det så ett par gånger fick hon vågorna på sig och av det lärde hon sig att hennes grop blev vattenfylld, hon grävde djupare. Jag fick stoppa denna lek efter en stund då det inte är så bra för hundar att dricka saltvatten, som Lexi gjorde. Hundar får diarré av för mycket saltvatten.

Vi gick Strandvägen tillbaks och sneddade upp till Landborgspromenaden, där träffade vi en jämngammal Shih Tzu valp, de busade en liten stund. Lexi är sex månader idag och har utvecklats till en vacker ung tik med god egenkontroll och bra lyhördhet. Jag tränade henne i Hit och Fot positionen ett antal gånger under promenaden och generellt kan väl sägas att hon lyssnar bra. På väg ner från Tågabacken, som Landborgspromenaden bland andra gator korsas av, så passerar vi ett hus där det bor en hundkompis till mig Hugo, en Airedaleterrier. Hugo stod i trädgården och hörde oss komma så han sprang fram till grinden, jag kastade två Frolicbitar till honom, dom sökte han upp direkt, sedan stod han och Lexi och viftade svans åt varandra en kort stund medans jag talade med husse.

Nu skall jag gå och handla lite mat för helgen, så då får Lexi en liten stund av ensamhetsträning, igen.

Kvällspromenad över Gröningen, där träffade vi Peggy och dom två lekte en stund, vi fortsatte en bit bort och där satte jag mig medans Lexi fick strosa omkring, vi tog vägen om Margaretaparken hem, där var ett gäng som spelade brännboll, intressant tyckte Lexi, vi stod och tittade på det tills Lexi tog ögonkontakt med mig, då fortsatte vi hemåt. Jag pimpstensborstade Lexi idag ett par gånger, hon fäller rätt rejält nu, hon blir gulrödare. Jag tränade lite Fot ingång hemma med Lexi och peka på rätt leksak, belöningen var levergodis. Utomhus så ber jag Lexi ibland peka på rätt finger av Tumme Tott och så vidare, du vet. Hon klarar det med glans trots, störningar.

Lexi fick sitt kvällstorrfoder och två Frolicbitar, som jag delat till fyra bitar. Frolicen la jag i för att öka doften/intresset för kuben, hon löste uppgiften med häpnad. Hon puttade lugnt och metodiskt runt kuben och när den kom in i en ”återvändsgränd” som under schäslongen eller i hörnet bakom en fåtölj, så tog hon tag om den i hålet och lyfte den från den positionen, sedan fortsatte hon att putta lugnt och metodiskt tills alla kulorna var ute. Oj, oj det är en liten smart hund. Kuben har vi bara använt en eller två gånger innan.

Hon envisas med att gå ut runt tiotiden på kvällen och sedan vill hon upp i sängen och mig skall hon ha med sig, jag drog ut på sänggåendet rejält igår kväll, när jag satt och njöt av god musik, ända till klockan tolv. Lexi finner sig och ligger vid mig i soffan men är liksom lite beredd. Här en god vana jag präglat in när hon var riktigt liten, för att få god sömn och en inte allt för sen sista kissrunda, dags att bryta den nu så att hon själv kan gå och lägga sig och vara mer flexibel.