Söndagen den 27 Juli ;

Vi sov länge, Lexi och jag, till tjugo i tio men och andra sidan var vi uppe och ute halv sex, visserligen. Halv sex väckte hon mig när hon hoppade ur sin Plats till mig i sängen, hon stormar fram till mig och pussar mig, det hörs också när hon tar sig ur Platsen, jag har ju dragit upp dragkedjan, så att det är lämnat ett hål upptill, där hon kan ta sig ut och när hon kränger sig igenom, så åker dragkedjan upp och ett ”ritsch”liknande ljud uppstår som väcker mig sekunden innan Lexis puss når mitt ansikte.

Vi hade en kort morgonpromenad, båda gångerna. Jag har svårt för att vakna till så ordentligt att jag vill göra en längre sväng direkt på morgonen, det gjorde jag alltid med mina andra vovvar, gick en lång morgonpromenad. Jag räknar med att det kommer att bli så igen, det är så underbart med skogen och naturen på morgonen. Lexi får bli lite större och min operation gör mig förhoppningsvis piggare, känns som blodbrist nu igen, får köpa järntabletter.

Jag och Ulrika åkte till en härlig promenad en mil från Helsingborg, Svedberga kulle. Lexi hade långlina på sig och Esther var som vanligt lös och gick tio till tjugo meter efter oss andra. Promenaden är i en blandskogsmiljö med mycket upp och ner över kullar och det är en relativt bred stig, som på sina ställen smalnar av rejält och ibland delas med en ridstig, vi passerar får och beteshagar, i en av dem var där Highland Cattle kor, fina djur, tycker jag.

Lexi stod och tittade på dem vid stängslet en lång stund, hon lät Esther vara i fred större delen av promenaden, då Esther klart deklarerar att hon inte vill ha närkontakt och eller leka med henne. Lexi gör sina inviter men ganska så snart hittar hon något annat roligare, som en gammal jordkällare vi passerade, en kotte, en pinne eller en ny fårhage får hennes uppmärksamhet, på en av ridstigarna är det mjuk, lös lite rödaktig sandjord, kanon kul att gräva i tyckte Lexi.

Nästan hela hon var täckt med sand, som hade nästan samma färg som hon själv, efter ett gediget grävarbete vilket skapat ett flera decimeter djupt hål. Vid ett tillfälle så gav Lexi sig fasen på att vi skall leka, du och jag Esther, så hon snörde in stakars Esther i långlinan. Lexi tog satts och sprang runt Esther och hoppade på och över henne, då hade linan trasslat sig runt Esther och hon såg helt bedrövad ut, vi hjälpte Esther att komma loss och jag sysselsatte Lexi med att leta några godisar, Esther fick också. Promenaden tog cirka fyrtio minuter plus att vi satt på en filt och snackade om ditt och datt en halvtimma till efteråt. Hundarna fick var sitt godissök under tiden och sedan fick dom bara ligga och lyssna/njuta av naturen och vårt snack.

Efter promenaden blev det extra noggrann kontroll av fästingar, vilka jag inte fann några, på Lexi. Svedberga kulle är mer naturlig i sin struktur, mer rådjur och så, än vad Pålsjö skog är och därför tror jag att det är fästingrikare miljö också, varför jag hade sprayflaskan med ut och duschade Lexi extra noga precis innan jag släppte ut henne ur bilen.

Vi åkte hem hit och tog en fika, Lexi ville definitivt bekanta sig med Esther så efter en bra stund så fann Esther den säkraste tillflyktsplatsen, i mitt knä, då somnade både hon och Lexi en stund.

Vi gick kvällspromenaden också i sällskap med Esther och Ulrika, över Gröningen och Margaretaparken, denna gången lät Lexi Esther vara helt ifred.

På kvällen när Lexi ville leka med mig, då jag satt framför teven, så tog jag ut några levergodisar som hon fick som belöning efter att hon lämnat den långa gröna pipen (hon hade valt ut den som leksak) till mig, satt ner medans jag kastade den ut i köket, väntade på mitt varsågod tecken som var, Hämta.

Hon sprang och hämtade den och levererade den i min hand när jag sa Tack, då blev det godis, detta gjordes fem – sex gånger. När Lexi märkte att det inte blev mer så la hon sig vid mina fötter och tuggade på sin tuggpinne, som börjar gå mot sitt slut. Det är snart dags för en ny och då är det Lexis sjätte tuggpinne, hon har alltså tuggat upp fem stycken vuxenstora tuggpinnar sedan 21 mars, då jag hämtade hem henne.

En jättesnabb kvällskiss, utanför porten där började jag i vanlig ordning påkalla, Kissa Lexi, vi han inte mer än tjugo meter på Kungsparkens singel, så kissade hon, vi vände upp igen. Skönt att slippa gå någon längre sträcka bara för lite kiss, när man är i sömntagen.