Onsdagen den 30 Juli ;

Vilken morgonpromenad, tjugo grader varmt, helt stilla med morgonsol, hmm vackert att se över ett helt spegelblankt Öresund. Vi gick om Teaterns gräsmatta, där träffade vi Riesenschnauzern Tequila, Lexi lyckades snabbt att ta det lugnt och satt faktiskt ner de två minuter jag och Lotta pratade. Sedan fortsatte vi ner i Marinan, Lexi hoppade upp på den höga vågbrytarmuren och jag följde efter, vi gick den tills vi kom till Gröningen där träffade vi jämnårige Jack Russel killen Ville, en lekstund blev det. Vi gick in på gården för att vattna gårdsblommorna, som jag tagit på mig sedan åratal tillbaks, då träffade vi Åsa som var i tvättstugan. Lexi klarade snabbt att hälsa någorlunda sansat på henne.

Mjölkpaket med tre köttbullar och torrfodret i serverades som frukost och det problemet löstes snabbt. Jag tror jag glömt att nämna, åtminstone på länge, att Lexi är perfekt på förmiddagarna, efter att vi varit ute och hon ätit så, sköter hon sig nästan alltid själv och ofta sover hon då, så jag får arbetsro.

Jag åkte iväg på en konsultation och då fick Lexi vara hos familjen Karlsson, hon störtar in där och snackar med dem allihop. När jag kom tillbaks två timmar senare så hade hon skött sig jättefint, tagit det lugnare med Millie och varit på en kissväng med Magnus. Millie och Lexi ser för roliga ut ihop lika omedvetna om att de är betraktade, när de är i lektagen. Jag tog en fika hos familjen innan vi gick och då satt Lexi en stund så gulligt vid Millie och tittade på hennes bulle, ja du får ge henne en bit om du vill sa jag. Lexi tog biten jättefint, typiskt att man inte har kameran med vid sådana tillfällen.

Jag och Lexi åkte upp till Fido´s, där var vi en timma och njöt av skuggan.

Jag tränade ”give me five” och det funkade, det gjorde det förresten även i hallen hemma hos Karlsson. På Fido´s tränade jag även Hämta, Stanna Kvar och godissök på trädens stammar. När vi kom hem, efter att jag gjort två snabba affärsbesök, medans jag gjorde dem så var Lexi kvar i bilen, som stod i skuggan med bakdörren öppen och gallret låst, så var vi trötta.

Lexi fick maten i kuben och engagerade sig i den, tills allt var slut. Jag har köpt ett nytt foder idag och tog en del av det och la i kuben och två delar av det gamla fodret. På detta vis kommer jag successivt att skifta foder, lite nytt och mest gammalt mot, lite av det gamla till det mesta av det nya. Troligen över tio dagar sker detta foderbytet. Allt för att skona magen och kolla att hon både gillar det och mår väl av det nya fodret.

Vi gick en kortare kvällspromenad, jag är trött, det tar mycket energi med konsultationer. Vi träffade Rosso och han lät Lexi hälsa relativt våldsamt, allt för att få godis av mig. Det fick han och Lexi, Rosso först och sedan Lexi. Hon gjorde det jättebra, satt och väntade på sin tur. Vi satt en kort stund på den uppvärmda bänken och jag kollade ”give me five”, det funkade nu också, hon kan det. När vi kom upp så var det klofilning på schemat, Lexi var bångstyrig och det tog givetvis bara längre tid, ger mig gör jag inte och det är viktigt för henne att lära sig, man kan lita på matte både i vått och torrt.

Lexi var precis som jag trött märkte jag, hon somnade i tevesoffan redan till Rapport och sov tills hon hörde mig borsta tänderna vid niotiden, då ville hon gå ut, okey, vi gjorde det.

Hon pluttade i två omgångar, undrar om hon fått mycket godisar av Karlsson idag eller bara inte pluttat tidigare. Det nya fodret kan inte ha hunnit igenom systemet ännu.

När vi kom upp så fick hon resten av Laxen och en liten bit potatis ihop med några få kulor av det nya fodret, det bara tittade hon på och gick sedan ut i hallen och satte sig och tittade på den stora godisskålen, okey hon fick ett Märgkex och en bit Sandwich, hon gick ett varv i rummet och letade efter gömda godisar, tänk vad det går fort att lära sig det man tycker om, jag ignorerade henne, så hon gick ut i köket och åt upp maten i matskålen.

Klockan är bara strax efter nio så det lär bli en kissväng till, jag vill inte gå och lägga mig redan nu. Sista kissvängen var klockan tolv, när vi kom ner i trappan, så stod Annas (min granne som bor precis under mig) dörr på glänt, Lexi stoppade in huvudet och fann Anna och tre kompisar till henne i färd med att gå. Oj vad glad Lexi blev och Anna med för den delen, en liten mysrunda runt på singel ute i Kungsparken, gillade Lexi. Lite nattdagg var det och jätteskön sval sommarnattsluft.