Torsdagen den 31 Juli ;

När jag vaknade tidigt imorse och gick på toaletten, så berörde det inte Lexi, som låg och sov i sin Plats, jag vet inte ens om hon hörde mig, för hon snarkade rätt så ljudligt. Strax innan klockan åtta vaknade Stjärnöga och kom skuttande till/på mig med sina pussbitningar och överlyckliga kroppsspråk med en svans som slår som en pisk, visst är det en härlig morgon med en så glad kompis, fast man är trött i ögonvrån.

Jag, Lexi och Åsa åkte upp till Eriks koloni, där var vi i två timmar och möblerade om och städade lite, vad fint det blev. Lexi skötte sig utmärkt, hon busade lite genom att stjäla disktrasan och några tidningar som hon slet ut på gräsmattan, annars måste jag säga att hon var exemplarisk. Hon kom in med jämna mellanrum och kollade oss, jag hade några godisar med mig, så vid tre tillfällen så slängde jag ut några till henne på gräset att få söka. På vägen hem köpte jag en hamburgare och för första gången fick Lexi smaka Mac Donalds pommes frites och lite av Big Mac, hmm mumsigt tyckte hon. Jag var noga med att se till att hon inte fick någon lök, när hon fick en bit av hamburgaren, lök är nämligen giftigt för hundar, undantaget är vitlök.

Jag gick på stan för att uträtta lite ärenden, Lexi fick stanna hemma. En och en halv timma tog det och enligt grannen Anna som jag träffade vid Teaterns allé, så var det tyst, hon hade stått i trapphuset ett tag precis, och väntat på en person och då hade hon inte hört något från Lexi, vad bra. Lexi låg innanför dörren när jag kom hem.

Mot kvällningen så åkte jag och Lexi först till vovvegravarna för att vattna, sedan upp till Fido´s, dels för att vattna blomkrukan jag har där vid min skylt och för att Lexi skulle få rasa av sig lite. Jag preparerade tre björkar med Schmackos. Därifrån åkte vi till Viken och hämtade Birgitta, som följde med oss till Eriks Koloni, där jag vattnade. Sedan åkte vi hem och käkade en sallad på balkongen och satt och småpratade, Lexi fick sin mat i en mjölkpaket och var sedan med oss ett tag därute, men var duktig nog att gå in i soffan och lägga sig och sova, alldeles själv, det tycker jag var bra. Där låg hon inne utan ljud från teve eller musik, visserligen hörde hon oss på balkongen men situationen var ny för henne. Det har varit mycket frisk luft idag men inga promenader, en annorlunda men bra dag, hon somnade på sängloftet i sin Plats.