Fredagen den 1 Augusti ;

Efter vår lilla morgonpromenad, så ville Lexi leka, hon presenterade nästan alla sina leksaker, för mig. Efter att jag gjort frukost till oss båda, så gav jag med mig, en stund.

Jag hade lite draglek med henne, mest för att få loss den envisa mjölktanden.

Vid halv elvatiden åkte vi till Thalassa och gick vår promenad, när vi kommit en bit på vägen så ser jag ett par komma gående upp för en trappa och de ser mig och Lexi, de har en Flatcoated Retriever med sig. Eftersom de ser oss och att Lexi är i lina, så utgår jag ifrån att de frågar om det går bra för hundarna att hälsa eller håller sin hund Fot för passage.

Men nej, som vanligt tror dom att dom har kontroll på sin hund och när den närmar sig oss, så skriker man, i detta fall Zorba hit, hunden lyssnar ju så klart inte, vi är ju intressantare, Zorba kom fram och hälsade, då kom husse och tog henne i halsbandet och ledde henne ifrån oss. Det är en valp, va frågade han, jag svarade inte, han sa, kom nu Zorba du trasslar in dig i linan.

Det hände inget otrevligt, mer än att jag inte hann säga ok till Lexi att få Hälsa. Dessa situationer inträffar nästan dagligdags och jag är så trött på hundägare som köpt hund och sedan låter andra få den till sig, antingen man vill eller inte. Det är som sagt var inte alltid lätt att träna sin hund till en god hundmedborgare när man ständigt möter okunniga och oengagerade människor både med och utan hund, som på något sätt direkt eller indirekt påverkar situationer, som i detta fallet jag håller på att arbeta med, till exempel att Lexi inte hälsar förrän man fått Varsågod av mig. Fram för bättre hundkunskap och artighet från hundägarna, så kanske hela Hundsverige skulle få högre status.

I skogen idag tränade vi ett godisspår, Lexi blev kopplad vid ett träd medans jag la ut ett spår och sedan fick hon leta, metodiskt och med full poäng utförde hon detta. Två hit inkallningar, där hon kom mot mig som skjuten ur en kanon och ungefär fem stycken tillfällen för Stopp, där två av gångerna var nödvändiga, annars tränar jag mest utan att det behövs, för att befästa ordet, innan jag kan börja ställa krav på korrekt utförande från Lexi.

Jag skall gå och käka lunch och fixa lite så Lexi får vara ensam en stund. När jag kom tillbaks blev det kissrunda och sedan lunch till Lexi och eftermiddagssömn för matte. Lexi sov en stund men låg och tittade på balkongen när jag vaknade till, då kom hon upp till mig i schäslongen och pussades.

Vi åkte till Eriks koloni, där var vi i nästan tre timmar, den sista timman blev Lexi nog trött för då började hon ”jävlas”, hon grävde i Eriks potatisland. Jag kopplade henne och tog in henne, så att jag blev färdig med det jag höll på med, bättre det än att springa och tjata på henne, nej, nej.

När vi kom hem gömde jag några godisar i lägenheten och på sängloftet, Lexi är metodisk när hon letar godis, hon fann alla. Sedan la jag kvällsmaten i en tom hushållspappersrulle, tryckte igen ändarna, drog ett snöre runt den och placerade rullen ovanpå ett av köksskåpen, snöret hängde ner, nästan till golvet.

Varsågod sa jag och Lexi såg ut som ett frågetecken, hon försökte hoppa upp men det gick inte, hon letade efter en omväg men fann det ej. Hon råkade stöta till snöret och jag var snabb med ett Bra, hon såg nöjd ut och trodde hon skulle få rullen av mig men, jag lät henne försöka ett par gånger till och så hände det, hon drog till i snöret och rullen med mat föll ner, hon blev jätteöverraskad och glad och fick applåder av mig.

Innan hon stack in i rummet för att öppna rullen så såg jag till att jag fick snöret, snören i en hundmage är livsfarligt.

Vad duktig hon är, detta är en avancerad uppgift, som mina vuxna hundar fått. Det finns nog en hel del kapacitet i det lilla huvudet, kul att mina förväntningar på rasens intresse för samarbete verkar stämma. Kvällen var lugn, Lexi sov sig igenom den och efter kvällsrundan vid tiotiden, så gick vi upp på sängloftet. Lexi somnade relativt kvickt i sin Plats.

Jag hade svårt att somna, plus att det långt in på natten var folk som gick förbi utanför vårt hus, dom sjöng, skrattade och snackade. Två gånger var jag på toaletten, Lexi låg kvar i sin Plats och gjorde ingen affär av det, skönt att hon inte kommer efter, vaknar till, och skall behöva gå ut mitt i natten.