Lördagen den 2 Augusti ;

Det var jättevarmt inatt och jag hade svårt för att somna, så när vi vaknade i morse så var vi trötta, Lexi ignorerade sin goda tejpöge som jag gjorde till henne efter att vi varit ute, hon gick direkt och la sig i soffan medans jag pysslade. Vi hann precis in så började det regna, skall vara regnigt idag, enligt SMHI. Som Jimi Hendrix sjöng på sjuttiotalet ”It´s a rainy day, let the sun take a holiday”.

Klockan elva kom Camilla Sedin, hon är dels en gammal barndomsbekant och så skriver hon för en hundtidning, Hundliv. Hon hade bett att få göra ett reportage om mig och vad jag sysslar med, nu. Lexi hälsade Camilla storslaget välkommen på sitt vanliga hoppiga sätt, Camilla som är hundtjej hade Doko med sig, så Lexi blev snabbt mer stilla i sin hälsning när hon märkte att det vankades något gott. Vi satt och pratade i nästan tre timmar, jag gjorde ett kort avbrott för att kissa Lexi, för övrigt så störde Lexi inte, hon var vid oss en stund och på balkongen en stund.

När Camilla gått så åkte Lexi och jag till skogen, trött blir jag av att tömma ut, så som det blir med tre timmars intensivt snack om mitt jobb, så jag lät Lexi sköta sig mest själv på promenaden idag, några Stopp av behov blev det och tre Hit inkallningar, hon gör detta mycket bra och tiden närmar sig raskt för att klippa av några metrar på linan, men jag väntar med alla nyheter i vår träning tills efter min operation.

När vi kom hem så la jag hennes mat i två sammansatta toarullar, stängde in henne på toaletten för att kunna gömma rullen utan att hon hörde var jag var. Jag släppte ut henne med signalen Leta, hon hittade den nästan med en gång och käkade upp alltsammans, nu måste jag ta en tupplur för att klara resten av dagen och kvällen, vad trött jag är men det säger folk att man blir av cystor, inte vet jag men det känns konstigt att vara så trött som jag är nästan varje dag efter att jag arbetat lite med mitt och med Lexi, hoppas jag blir pigg som en mört efter operationen, det lär jag behöva för hösten har mycket jobb i sikte.

Plus att Lexi kräver mer och mer exakthet från mig för varje dag och det kräver fokus och energi från mig, för att det skall bli så bra som möjligt. Tonårstiden är en tuff tid för både hund och matte/husse, där målfokus, konsekvens och rätt belöning gör hela skillnaden på bra eller mindre bra vuxen hund. Och eftersom hundar är så omedelbara och snabba så gäller det att vi är steget före och det, mina vänner, kostar både kunskap och massor av energi.

Medans jag tog min tupplur, så låg Lexi och tuggade på ett nytt tuggben. När jag vaknade till så ställde jag upp på lite lek med basketpipen, vi tränade kontakt under leken. Efteråt så pimpstensborstade jag henne, jag hade lagt fram grejorna på hallgolvet och satte mig där, Lexi studsade ifrån mig med lekinvit men till slut kom hon, jag gullade med henne som belöning innan jag borstade henne. När jag borstat henne så är där en del att sopa upp, sopborsten är definitivt rolig, den brukar hon försöka ta och bita i, så jag sa Sitt och Stanna, till min förvåning gjorde Lexi just detta, hon fick en god godis efter att jag städat bort alla håren.

Efter detta gick vi en promenad runt Marinan, hon är expert på att finna utspottade tuggummi, så det blir en hel del Nej och Tack och så en godis som belöning/ersättning för tuggummit, ibland hinner hon svälja det innan jag fått henne att släppa eller att jag tar ut det ur munnen på henne, undrar om hon alltid skall gilla gamla tuggummi ?

Vi träffade och hälsade en stund på en Cavalier King Charles Spaniel tik med extra långa öron, som var svarta, Lexi tittade väldigt på dessa jätteöron på en annars väldigt smäcker tik såg de lite konstiga ut, det håller jag med om. Nästa möte var med två Whippet hanar, dom fann Lexi väldigt intressant och givetvis hon dem, innan vi kom till vår port hann vi också få en nos mot nos med Tio.

När vi kom upp fortsatte jag med matlagningen och tillredningen av vitlöksost-godiset till Lexi, det består av: 3,5 dl grahamsmjöl, 3 dl riven ost, 2 vitlöksklyftor som pressas och 150 gram milda. Detta blandas samman genom att man tillsätter mjölk, in med det i kylskåpet för att bli av med klibbet, så att man kan kavla ut det på en plåt. Femton minuter i 175 grader i ugnen, sedan är de klara att bryta i lagom stora bitar att ge som extra godis, ännu ett sätt att få i hunden vitlök, under fästingperioden.

Nu på eftermiddagskvällen, så spelas det olika typer av musik, runt om på krogarna i hamnen, lugn och stilla musik, av detta ”ser” Lexi spöken, hon har flyktbeteende när vi är ute med svansen sänkt och öronen i lystringsläge försöker hon dra mig undan ”spökena”. Det blir jobbigt att hitta en tyst undanskymd plats att gå på toaletten med Lexi när till och med Teaterns gräsmatta hemsökts av spöken enligt Lexi, som vägrade gå på den nu.

Efter att vi varit ute vid tiotiden, så skall vi gå och lägga oss tycker Lexi, det tyckte inte jag, så efter en stunds väntan, så hoppade hon upp i en av fåtöljerna och somnade där, jag fick soffan för mig själv. När jag sedan skulle gå till sängs så låg Lexi kvar i fåtöljen i säkert tio minuter innan hon kom upp till mig på sängloftet, hon sov hos mig på natten.

 Foto: Camilla Sedin