Söndagen den 3 Augusti ;

Spökena var borta, Lexi kunde gå på Teaterns gräsplätt igen. Vi träffade Rosso som fick en varm morgonkram av Lexi, sedan gick vi upp igen och jag gjorde frukost som vi tog med oss till Eriks koloni, där vi åt den.

Vi var på kolonien i tre timmar, sista timman tog jag och la in Lexi i huset, då hade hon börjat att gräva i Eriks potatisland, igen. När vi kom hem åt vi middag, Lexi fick smaka av mig efter att hon tömt sin mjölkpaket med torrfodret i, vi åt ris med fläskfilé och currysås, det gillade hon. Sedan sov vi middag ihop det var vi värda efter allt det fina vi gjort hos Erik. Det var en skön tupplur, det är oftast det efter så mycket frisk luft och sedan mat i magen, precis enligt naturlagen. Dessutom är det ju så att Lexi vilar bättre när även jag ligger ned, helt enligt flockreglerna. Alla flockmedlemmar skall vila samtidigt för att vara utvilade tillsammans inför nästa fodersök/jakt på mat. Och fortfarande är Lexi så ung så att hon behöver sova ofta och mycket.

Vattenskålen gick hon fram mot och tittade och gick därifrån, oj ursäkta jag hade inte diskat ur den och hällt på färskt vatten, vatten fanns det men inte färskt. Jag diskade ur den och hällde upp nytt färsk vatten och kallade på henne, hon drack belåtet meddetsamma. Det är inte ofta som jag måste påminnas om sådant som helt friskt vatten men tydligen idag, har väl glömt det i all annan ordningsverksamhet jag sysslat med idag.

Vi gick en promenad längs med Gröningen och hela Strandvägen ut till den lilla strandbiten vi var på häromdagen, Lexi fick gå ner och kolla vattnet idag också. Hon gjorde lekinvit mot vågorna som rullade in mot henne och nådde en bit upp på frambenen. Vi gick innervägen, Drottninggatan och Margaretaparken hem, där är det mer skugga en solig dag som idag. Längs med Drottninggatan är det mest hyreshus men en och annan villa också, några av dessa villatomter, hade ”spöken” enligt Lexi , som sänkte svansen och skyndade sig förbi.

Kvällsmat och kissväng vid tiotiden, som vanligt och sedan upp och sova, Lexi i sin plats och jag fick sängen för mig själv, man sover bäst i ”egen kupé ”.