Onsdagen den 6 Augusti ;

Jag vaknade av att Lexi låg uppe hos mig, nästan i ansiktet och tvättade sig. Efter morgonpromenaden som innehöll en träff med Wilma vid Teatern, med en kort stunds brottningslek så var Lexi jättehungrig. Det gäller att hänga med i svängningarna, oftast vill hon inte äta på morgonen. Men idag så tömde hon ut alla torrfoderkulorna som jag hällt i Benet, det som har samma funktion som Buster kuben och Aktiveringskulan. Efter det ville hon ha mer, jag gjorde en tejpöge till henne och sedan fick hon några kulor av det nya torrfodret utspritt på golvet, så idag har fröken ätit full frukost.

Vi gick ner på stan vid lunchtid, för jag skulle få kartan till denna bok inskannad och mailad till förlaget. Vi passerade inom Just nu Tryck, de kunde inte göra det så vi gick vidare, efter att vi suttit och talat med Mia en stund.

Mia var överrumplad av att Lexi fortfarande hälsar som en ”dårfink” men som jag sa det gör hon mot folk hon känner och dig har hon inte träffat på över en månad, då får man nog räkna med överslag.

Vi fortsatte i stan till ett annat företag, då passerar vi två relativt nya fontäner, eller vad man skall kalla dem. Två låga en decimeter men kupade mot mitten jättestora plattor, som två stora mosaiktvålar, ur dem sprutar det vatten som rinner över hela denna skulptur, vattnet kommer ner i ett litet ”dike” liksom som omgärdar skulpturen.

Hur som helst Lexi drack där i ”diket” och jag satte min fot, utan sko på, på mosaikplattan, vattnet porlade mysigt runt foten. I samma stund tar Lexi ett skutt upp på denna platta/skulptur. Jag trodde den skulle vara såphal, men Lexi hoppade upp och ner på denna tre gånger och det såg inte jättehalt ut, men jag hade ju henne i sele och koppel, så jag var ju ett stöd. Skall försöka komma ihåg att plåta denna sak, så ni ser den.

Spårselen, ja den har jag haft på Lexi de senaste dagarna då jag tycker att halsbandet ser ut som om det börjar bli uttjänt. Halsbandet är i halvstryp och i mjukt tyg. Jättemjuka och bra halsband för både hund och mattehusse, som jag en gång för länge sedan fann hos en tjej i Norrland. Dessa halsband sålde jag i den hundaffär som jag hade under ett års tid och har lite av halsband, selar och andra hundprodukter kvar. Jag har ett likadant gult halsband som är helt nytt och jag har liksom sparat lite på det, därför har jag haft sele på ett par dagar. Selen är nog dessutom skön att ha på, för hunden får en helt fri huvudrörelse, selen är gjord i samma mjuka material som halsbandet.

Mat till oss båda då vi kom hem och sömn för Lexi, klockan är nu två så även om vi rörde oss i skuggan på vår promenad, så var det varmt och extra påfrestande att vara i stan, bland allt folk.

Vi åkte upp till Fido´s och vattnade på eftermiddagskvällen, vi stannade bara en kort stund för att sedan åka till skogen, för en promenad.

Idag fick jag vissla Stopp signalen massor med gånger eftersom det verkade vara joggarnas afton, det funkade jättebra, Lexi står stilla och är helt ointresserad av dem. När vi kom hem fick hon sin mat i en ursköljd gräddtetra. Åsa kom upp en stund och hjälpte mig med en sak, då skulle jag visa, trixet Betala. Lexi gjorde det perfekt, jag hade inte gjort det sedan igår kväll, nu sover hon gott och det gjorde hon förresten innan Åsa gick och hon tog ingen notis om henne när hon gick, trött är man då.

Senare på kvällen var Lexi pigg på att leka, hon förevisade mig den gula pipleksaken och jag ställde upp en stund. Erik ringde och vi bröt leken, åtminstone för en stund, för rätt var det var så kom hon infarandes från balkongen med basketpipen i munnen, det är den pipleksaken som låter mest. Ett jättegällt ljud som inte går att förena med telefonprat. Hon höll på och ville leka och stökade hela tiden, så strax efter klockan nio var det dags för kvällsrundan. När hon är så där stökig på kvällen och inte riktigt vill ge sig så brukar en kvällspromenad få stopp på det hela, så blev det nu med. När vi gick upp i sängen senare, så fick hon ligga kvar där hos mig, på natten.