Torsdagen den 7 Augusti ;

Morgonpromenaden avslutades med att gå om sjösättningsrampen, ut förbi turfiskebåtarna till den yttersta pirarmen, Öresund ligger som en spegel i morgonsolen, vackert kan du tro. Lexi hoppade upp på den höga vågbrytarmuren och gick den till vi kom till Gröningen. Jag stoppade på p-pengar på min bil och då upptäcker jag Lexi stå och ulka, hon kräktes upp en gråaktig vattning sörja, i tre omgångar. Hon hade stoppat i sig en liten bit tång var vad jag såg, på vår morgonpromenad. När vi kom upp så fick hon 2 msk. mjölk, mjölk är inte bra för hundar men det kan fungerar som kräkmedel eller så stillar det magen, det verkade stilla den.

Vi åkte till Thalassa vid lunchtid och gick vår vanliga promenad förbi alla djuren, och avslutades med att Lexi drack i bäcken, som vanligt. Jag hade tagit med pimpstenen och sämskskinnet till skogen och borstade Lexi där.

En hel del mötande cyklister och promenerande människor gjorde att jag fick blåsa Stopp signalen rätt många gånger. En enda hund träffade vi och den passerade vi, en stor Rottweiler kille. Det var varmt idag och på de ställen där solen kommer åt oss och vi inte har någon skugga, där skyndar sig Lexi till närmsta skuggplätt innan hon stannar för att kolla att jag är med henne. När vi kom hem serverade jag lunchmaten men det var för varmt att äta. Lexi la sig i köket, på en sval plats. Jag rengjorde öronen på Lexi och det väckte henne att gå och äta sin mat, klofilning blir det senare idag, också. Jag skall på stan ett par ärenden, så Lexi får vara ensam hemma en stund.

När jag kom hem så började jag att förbereda för resan, imorgon. Jag vattnade mina växter och började ta fram till packningen. Jag vill resa lätt eftersom jag skall ta tåget, förutom minimalt med till mig så tog jag till Lexi matskål, vatten, godisar, mat för tre dagar, ett tuggben, en pipleksak, klickern, visselpipan, det orange jakthalsbandet, långlinan, Rosmarinvattnet, fästingplockarpennan och hennes Plats.

Medans jag höll på så tyckte Lexi att jag var tråkig, hon kom flera gånger med de olika pipleksakerna till mig, det slutade med att hon stal ett äpple, för första gången på jättelänge, bara för att ta en tugga. Troligen tog hon det för att se om hon kunde väcka min uppmärksamhet, genom den handlingen men allt hon fick var att jag sa, Aha ett äpple, ja det var länge sedan Lexi.

Åsa och barnen kom upp en stund, för att hälsa, som vanligt var Lexi sjövild av glädje. Hon råkade putta Millie så hon blev rädd, hon slog huvudet lätt i dörren men det hela la sig snart när storebror Oliver visade Lexi att de hade vovvegodis i fickorna, då sansade Lexi sin hälsning och dom kunde komma in. Då blev det lek med Lexi och hennes pipleksaker en stund.

Nu när det kvällas lite skall vi åka och vattna på både vovvegravarna och hos Erik, så på kolonien skall vi vara ett tag, skönt där bland fruktträden i denna värmen.

Trodde jag ja, där var den där katten, som Erik talat om som liknar Felix, på tomten när vi kom och när han stack så gjorde han det genom just det, häcken där det inte är något stängsel. Jag ville inte släppa Lexi med färsk kattdoft, på det stället som redan dragit till sig hennes uppmärksamhet. Hon fick sitta kopplad vid äppelträdet medans jag vattnade och sedan åkte vi till skogen, för en kortare promenad.

Lexi pockade på att få mat när vi kom hem så maten serverades omedelbart, i en mjölkpaket. Efter hennes mat så fick hon en Denta stix, sedan la hon sig och somnade vid mig i köket där jag förberedde mina kvällsmackor plus ett par mackor som jag tar med till Fido´s imorgon bittida. Jag tänkte åka dit och låta Lexi få springa en timma, sedan kan vi gå till stationen, det blir lagom för henne. Vi har ett tågbyte i Hässleholm med femton minuters väntan, sedan är det tåget till Stockholm som gäller, fyra timmar knappt från Hässleholm.

När jag nu är på resande fot så har jag tagit med anteckningsboken och skall försöka summera dagarna så gott jag kan för att föra in dem i datorn när jag kommer hem.