Lördagen den 9 Augusti ;

Av olika skäl, som jag inte vill gå in på här så var jag tvungen att avbryta kursen. Vi blev körda av Anders in till Stockholm och ett par goda vänner till mig, Familjen Lindberg-Stoltz.

När vi kom var det pappa Benke som var vaken och tog emot. Lexi hälsar glatt och bekant på människor, speciellt på dem jag hälsar på. Familjen vaknade till en och en, så kom Max, sedan mamma Vonne och till sist vaknade även Markus.

Alla nya människor som dök upp en och en, för Lexi kom helt plötsligt, hon kunde ju inte veta hur många som bodde här, Lexi hade ju aldrig varit i denna stora femrumslägenhet i Sthlm. Alla var lika kul och trevliga att hälsa på, hon pussades och hoppade av glädje för varje ny familjemedlem som hon blev presenterad för.

I familjens hem är det stort med mycket grejor överallt, hon är helt otroligt lyhörd, upp i soffan hoppade hon och då blev det ett Nej, gå ner, det gjorde hon direkt och hoppade inte upp igen. Många små grejor och prylar fanns det i hemmet, jag sa Nej när jag såg henne fokusera något otillåtet och hon lät bli det.

Jag packade upp hennes Plats, tugget och en pipleksak, hon fick vatten och lite mat.

Familjen gick på fotboll på eftermiddagen, då passade vi på att gå en liten, gammal favoritpromenad till mig, ner vid Strandvägspromenaden ner till vattnet nedanför Berwaldhallen och sedan gick vi tillbaks och sov en god middagssömn, tills familjen kom åter.

Vonne och Benke har en underbar, stor altan. De har helt nyligen fixat till där och lagt trallebrädor på golvet, bland annat. De trallorna var inte bra för Lexi hon fastnade vid två tillfällen med sina tår ner emellan, så det gjorde ont. Vi löste det genom att lägga en stor filt över golvet och alla i familjen vaktade sedan henne, så att hon inte gick utanför den, hennes Plats hade jag dessutom placerat här ute.

Lexi fick sin mat i en tom farinsockerkartong och betedde sig precis som hemma, hon tog den och strimlade sönder den för att få ut all mat. Foderkulorna åt hon upp och sedan städade jag upp pappersbitarna, ut och kissa en sväng.

Jag åker helst inte hiss och familjen bor på femte våningen, vi gick i trapporna jag och Lexi, det verkade inte bekymra henne ett dugg. När vi kom upp igen var det mat till oss människor på gång, Benke satt på altanen för att läsa kvällstidningen, då tog Lexi sitt tugg och gick fram till honom. Han fick hålla i den medans hon tuggade, precis så brukar hon göra med Erik och försöka med mig, jag är nog sämst på att orka hålla den åt henne, någon längre stund.

Vi hade en mycket trevlig kväll ihop, alla tyckte så mycket om Lexi och hon fick verkligen vara i centrum en lång stund, där det lektes med henne och hennes pipleksak, godis placerades ut för godissök och sista kvällskissen, fick hon åka hiss. Markus följde med mig och Lexi ut, vi gick en härlig kvällspromenad i Karlavägens allé, när vi kom upp så la sig Lexi i sin Plats medans vi andra satt runt omkring henne där uppe på altanen, hon sov gott och vi hade en trevlig kvälls-/nattsamvaro.

Tänk vilken liten duktig hund jag har, det man tränar in de första månaderna av hundens liv, brukar man få igen mångfalt positivt i den vuxna hunden. Det känns nästan som om det inte kan bli bättre, hon är ju bara sex och en halv månad gammal och så redig redan.