Söndagen den 10 Augusti ;

Lexi och jag vaknade vid åtta tiden och gick ut till Gustav Adolfsparken, för morgonpromenad. Alldeles tyst var Stockholm denna morgon, och är ofta på sommarmornarna, härligt.

Idag skall vi åka hem till Helsingborg med bil med Erik som kommer från Norrland. Lexi kommer att bli helt sjövild när hon får se honom efter tre veckor, första veckan han var borta så verkade det som om hon väntade på honom. Jag har inte nämnt honom vid namn under hela tiden han varit borta, onödigt att dra igång en förhoppning som inte händer i anslutning till påkallad uppmärksamhet.

Erik blir säkert lika glad av att se Lexi och han kommer ju mer än jag att se hur hon vuxit och bytt färg, som hon gjort.

Jag och Vonne gick en skön promenad med Lexi, vi gick delvis på Gärdet. Vi träffade och hälsade kort på en Welsh Terrier tik, en Flatcoated Retriever unghunds tik, en svart mellan Schnauzer tik på ett år och passerade en Americansk Staffordshire Terrier, som kom joggandes med sin husse vid Strandvägen.

När vi kom upp så fick Lexi mat. Vi väntade på Erik som kom vid två tiden, han hade Katten Felix med sig. I bilen placerade vi Lexis Plats i baksätet, perfekt blev det. Hon kunde ligga skönt och ändå ha utsikt över både oss i bilen och lite utanför fönstret. Det är aircondition i bilen så temperaturen var sval, trots full sol ute, Platsen fungerade med nätdelarna som effektivt solskydd också. Vi stannade halvvägs för att kissa, jag, Erik och Lexi och att köpa lite dricka. Katten Felix får lådan i bilen och lite vatten medans vi andra var ur bilen och luftade oss en femton minuter cirka. Han kissar då om han är nödig. Detta är en tolv år gammal katt som är berest.

Katten Felix ligger i Eriks knä och vid mina fötter under färden, som gick utmärkt. Vi var hemma i Helsingborg vid åttatiden och jag och Lexi gick en promenad runt Teatern och nerom Marinan. Lexi verkar helt obekymrad av att vi varit på resande fot, hon åt sin mat i en mjölkpaket när vi kom upp. När Erik kom lite senare, han hade varit med Katten på kolonin, så var hon precis som en vanlig kväll, pockande på lek med pipleksaken.

I Stockholm i morse mötte vi en blyg Cavalier King Charles Spaniel dam som hälsade väldigt försiktigt på Lexi. Det jag lagt märket till är att Lexi de senaste veckorna ofta reser ragg när hon hälsar på hundar, men för övrigt öppna signaler. Hon är nu i den åldern att hon börjar se sig själv samtidigt ihop med andra individer och då blir man lite osäker ibland, därav ragg. Hon är tonåring, nyfiken, tuff, framåt och samtidigt osäker.

Scenariot mellan hur mycket av de olika ingredienserna som kommer fram vid olika hälsningar kan skifta från morgon till eftermiddag och så klart från individ till individ man hälsar på.

Detta är en period i den unga hundens liv där trygghet och konsekvens gör allt för en fortsatt trevlig tillväxt.