Måndagen den 11 Augusti ;

Vi vaknade Lexi och jag vid halv åttatiden, hon hade somnat i sin Plats igår kväll men låg vid fotändan av sängen, nu. Vi gick en morgonpromenad som vanligt runt vid Teatern ner vid sjösättningsrampen och en sväng ut på Gröningen, det är alldeles varmt och stilla redan så här tidigt på morgonen.

När vi kom upp serverades lilla fröken en leverpastejsmörgås som hon tog två små bitar av, sedan har hon mest haft koll på mig medans hon försökt somna i soffan, på kistan, på balkongen och så vidare. Jag har haft lite telefon och skrivarbete att ta igen, nu skall vi lägga i en tvätt och sedan gå bort och ta bilen.

Vi åkte till skogen och gick en skön promenad, Lexi fick mest sköta sig själv, jag är lite tom på energi. Trots det blåste jag Stopp/sa Stopp, då vi mötte många, både cyklister och gående. De höll på att avverka lite träd i skogen, för ett nytt elljusspår och det gjorde att det låg en del stora trädstammar lite här och där längs vår promenad. Jag la godissök vid två tillfällen och sa till Lexi, Hopp upp och Leeta. Hon är duktig med att vänta med att hoppa ner från stammarna tills jag säger till, Ner.

Rätt var det var så såg Lexi ett Spöke, hon tvärnitade och stod och tittade på en sten, som solljuset silades mot genom lövverket från träden, på stenen så rörde sig ljuset lite. Jag gick fram till stenen och klappade på den, då kom Lexi också fram och nosade på den, jag sa Bra. Spöken kan komma fram var som helst och hur som helst och oftast när man minst anar det. Det gör att man som matte till en unghund behöver mycket ork och energi, framförallt på promenaderna så man är alert nog att vara med sin hund, mentalt. Nu tror jag ju att detta med spökåldern är högst individuellt hur länge det pågår och hur intensivt det är. Olika hundar är olika sensitiva för olika ljud, ljus och händelser, till exempel så är min Pinscher sensitiv och alert, det ligger i hennes gener.

När vi kom hem fick hon torrfoder ur kuben som hon halvhjärtat engagerade sig i, det är väldigt varmt idag och normalt så äter man först när den värsta värmen lagt sig, allt enligt naturlagen. Lexi fick idag prova en rå äggula för första gången, hon fick den på en assiett. Hon åt upp hela men slickade i sig den försiktigt och med mycket avsmakning, det smakade nog gott men konsistensen är ju något märklig, kanske. Förr i tiden så sa man alltid att hundar skulle ha en äggula i veckan för att hålla pälsen fin, jag vet inte riktigt om det stämmer men mina vovvar har alltid emellan varven fått det. Hundar skall dock inte äta rå äggvita, då det inte är nyttigt. Ett hårdkokt ägg däremot går fint för hunds mage att smälta, så det kan man ge dem.

Jag har tvättstugan idag, vilket gör att jag kommer att springa lite upp och ner, så Lexi får några ensamma träningsstunder. Hon har ju inte varit ensam nu på tre dagar och det är viktigt att lämna unghunden ofta i olika korta tider under hela tonårstiden också, så att man inte får en otrygg vuxen hund, som står till exempel och skäller när den är själv.

Lexi och jag gick och postade ett Tackbrev till familjen Lindberg- Stoltz och gjorde en kissrunda samtidigt och då träffade vi Amigo, Bedlingtonterriern som bor i grannkvarteret, han tycker Lexi är lite spännande med alldeles för vild.

Lexi har under en lång tid nu kissat flera gånger varje gång vi är ute, normalt kissar tikar en á två gånger och sedan är det klart. Vissa vuxna tikar kan dock markeringsurinera lika mycket som en hanhund, men det är mer ovanligt än vanligt. Dock är det så att de flesta tikar urinmarkerar mer runt löp, Lexi ser lite svullen ut runt vulvan. Jag har ingen aning om när hon bör löpa men före nio månader tror jag ju och man vet inte om det kommer vid sju månader, så mycket som hon markeringskissar när vi är ute. Hennes slidkatarr är i princip borta, ibland kommer det lite gula flytningar efter att hon kissat.

På kvällen kom Erik och bjöd på stekt spätta, hmm gott. Lexi fick också smaka annars åt hon sin torrfodermiddag i kuben och det var första gången för Erik att se det skådespelet. Som vanligt var hon i lektagen på kvällen och kom med alla sina leksaker, vi gjorde henne till viljes en bra stund innan vi avslutade kvällen vid niotiden med en lång skön promenad.

Runt Marinan och en del av Gröningen, det var människor överallt på krogarna, de som badade, de som spelade kub och grillade på Gröningen, det är riktigt klibbigt varmt och har så varit ett par dagar, fint väder har det varit i flera veckor.