Tisdagen den 12 Augusti ;

Vi åkte direkt, vid halv åttatiden, till Fido´s. Trots att jag innan jag släpper in Lexi, går ett varv och kollar så att inget ätbart skräp finns, så hittade hon ett ben. Helt meningslöst att försöka få henne att släppa det så jag lät henne tugga i sig det, så letade hon några torrfoderkulor, som jag lagt ut. När jag gick mitt varv på Fido´s före henne så fann jag två ben, som jag kastade utanför stängslet. På Fido´s är där fiskmåsar, ofta på kvällstid, som troligen kommer från tippen, den ligger inte alltför långt bort. Dessa benen jag fann är rätt vanliga att finna på Fido’s, troligen några revben ser det ut som, eventuellt från kanin eller så.

Vi parkerade bilen på Erhensvärdsgatan för att idag skall jag först klippa mig, sedan skall jag till lasarettet för inskrivning, min operation är imorgon, usch hur nervös och rädd jag är kan jag inte uttrycka men det skall bli skönt att få det gjort, så man kan se på andra sidan, operationen alltså. Jag har ju gått i tre veckor och vetat min operationstid, och inte många minuter har jag varit fri från den tanken, jag är likadan när jag skall lämna mina hundar för något operativt ingrepp, hönsig och rädd.

Lexi skall vara hos Åsa och barnen idag medans jag är på lasarettet, jag kan gå hem över natten. De (troligen) tre dagar jag sedan får ligga inne så skall Lexi vara hos Kerstin på hundpensionatet på dagarna och sedan tar Erik hand om henne.

Lexi hade skött sig bra hos Åsa och barnen, jag kom och hämtade henne vid tretiden, dock hade hon svalt en av Åsas hårgummissnodd. Det var ju inte bra, vi får be Erik ha extra koll på Lexis avföring närmsta dagarna och hoppas på att den kommer ut. De hade varit ute vid Teatern två gånger och hon hade både kissat och bajsat, Åsa fick konstaterat för sig själv, ytterligare en gång, att man måste kolla vad valpar/unghundar stoppar i sig. Hårsnodden hände inne men ute finns ju massor av små farliga ting som Åsa uttryckte sig.

Jag och Lexi var ute en kort kissväng och väntar nu på Erik, då han kommer skall vi åka till skogen, på en promenad. Idag skall vi äta kokt torsk, det blir även lite till Lexi som inte ätit något idag bortsett ifrån, ett gäng vovvegodisar, ett Digestivekex, två bitar av kanelbulle, en hårsnodd och ett ben.

I väntan på Erik så filar jag klorna på Lexi och pimpstensborstar henne. Hon håller på med sitt motstånd mest när jag börjar fila på den första tassen, men sedan ger hon sig mer eller mindre. Konstigt att hon inte fram till nu lärt sig att det inte gör ont och att jag inte ger mig. När hon ligger på rygg där i mitt knä så är det lätt att se över hela hennes undersida, att det inte finns några fästingar, små sår eller så, jag tycker att hon är svullen i vulvan men det måste väl dröja ett tag till, tills hon skall löpa kan man hoppas. Det har ju varit så mycket med tillväxt och tandömsning och inlärning av vardagen för henne så en liten paus innan löpet kommer skulle man önska henne och mig med för den delen.

Det blev ingen paus, när vi var i skogen nu så tyckte jag hon såg konstig ut i vulvan, som om något fastnat där. När jag strök med handen över så fick jag blod på den, Lexi är i sitt första löp. Jag antecknar i almanackan för att ha koll tills nästa löp och när det startade, för eventuella framtida behov att tala om för veterinär eller så. Nu skall vi se hur länge hon blöder och hur lång hennes löpcykel är, det är ju efter blödningen som tikarna kan para sig och då är det extra viktigt att ha dem under hundra procentig uppsikt och absolut inte lösa om inte området är stängslat med mycket högt stängsel. En löptik och eller en hanhund som känner doften av en löpandes tik, kan hitta på de mest fantastiska sätt för att kunna nå varandra.

Promenaden var skön och vi gick runt och förbi de beteshagar som vi brukar, på vår Thalassapromenad. Erik stannar hemma och tar hand om Lexi, så vi lämnar inte till hundpensionat, för det blir stökigt med en löptik bland pensionatshundarna, tyckte Kerstin.