Lördagen den 16 Augusti ;

Jag sov gott i min säng inatt men vaknade ändå ett par gånger, det gjorde även Lexi, som gärna ville sova hos oss. Men hon åkte in i sin Plats, Erik har nog stoppat in henne där som han sagt men troligen har hon kommit ut vid tvåtiden på natten och fått sova hos honom, om jag känner honom rätt.

Det är i alla fall vad som avspeglade sig i Lexi att Erik har fjäskat med att hon skulle äta och så har hon nog fått sova som sagt var, hos honom. Det är ok men jag måste få tillbaks ordningen, det går blixtsnabbt att ändra en ordning mot något mer fördelaktigt för individen, Lexi och Erik i detta fallet. Erik var ute med henne två gånger på förmiddagen innan han åkte till katten och kolonien, jag känner mig inte riktigt på hugget att gå ut, kallsvettas lätt om jag är uppe någon längre stund men förhoppningsvis är jag ok igen snart, till att kunna ta hand om min vovve. Hon är himla duktig med att hålla sig trots sitt löp tycker jag.

Nu hade det gått två timmar sedan Erik åkte och Lexi började gnälla vid dörren, som tur var fanns Åsa hemma. Hon kom direkt och kissade henne åt mig. Jag talade med Leena, Lexis uppfödare idag och enligt henne var löptiden helt ok.

Lexi håller sig nära mig, kanske hon saknat mig och nu vill försäkra sig om att ha mig under uppsikt, trots det har hon inget emot att gå promenad med Erik och Åsa. Hon har fått tre halvlånga promenader idag och flera kortare. Nu när Erik gick ut med henne så bad jag honom att ta med lite godis, sätt henne och gå ut i kopplets längd, göm några godisar. Gå tillbaks till henne och be henne Leeta, gör det ett par gånger på promenaden. Hon kan ju under inga omständigheter vara lös, hon löper, så hon får bränna lite extra energi på promenaden genom hjärngymping. Lite hjärngymping skall jag göra med henne inne i kväll, skall bara vila upp mig lite först, jag är trött så klart men även de smärtstillande tabletterna gör en trött och vimsig.

Det blev ingen hjärngymping, jag fick frossa och kände mig som jag hade minst fyrtio graders feber, inte hade jag gjort något olämpligt, inte blivit kall, hade inte ont, bara helt väck i huvudet och frossa. Erik fick leka lite med Lexi och sedan gick vi till sängs med sängfläkten på och jag löd inte order och tog tabletterna för natten. Min räddning det släppte relativt snabbt, frossan och feber känslan. Nu tänker jag på att bli kry så att jag återigen kan prägla min hund, även om jag styr hur hon sköts fast jag är sjuk, så är det de ”små, små detaljerna som gör det” och dem är jag ju inte med om just nu.

Natten var stökig för mig, sömnsvårigheter, kallsvettades och min tunga svullnade upp och såg ut som ett illrött trumpetkantarellfält, biverkningar av medicinerna, usch. Jag slutade direkt med dem, men lär väl lida ett par dagar än av sviterna.

Lexi och Erik blir ju påverkad av att jag hela tiden går upp och ned, vänder och vrider på mig, så jag valde att lägga mig på schäslongen i rummet. Lexi kom efter och skulle vara nära. Hon fnattade sig så intensivt att jag tände lampan för att se vad hon höll på med, hon demolerade en fästing hon fått på låret. Jag fick avsluta med pincett för att få ut huvudet, Erik har missat Rosmarinvattnet inför promenaderna och jag har inte varit människa de dagar jag varit hemma att tänka på det.