Söndagen den 17 Augusti ;

Imorse var jag vaken flera gånger, en hund började skälla vid femtiden och den hördes från och till fram till klockan sju. Konstigt att folk kan med att låta sin hund väsnas så bland bostadshus, framförallt en söndagsmorgon. Lexi är härlig i dessa situationer hon bryr sig inte, lyfter inte på öronen ens.

Igår kväll när vi gick till sängs, så låg Lexi vid fotändan , det brukar hon göra, en stund innan hon blir in”puttad” i sin Plats. Igår gick hon in dit själv, innan man han reagera och låg där hela natten och sov gott, snusandes.

Imorse fick jag upp Erik på en tidig morgonkiss för Lexi, halv sju. Jag gjorde frukost och de två gick och la sig igen efteråt, de sov två timmar till. Sedan bad jag Erik ta Lexi med upp till kolonien, katten är ju inte van att sova själv, även om han går ut och in som han vill, så är han van vid Eriks närvaro. De åkte dit för att ge Felix mat och så kan Lexi springa fritt ett par timmar, hoppas jag på, plus att hon åter en gång får hålla koll på katten och akta sig för honom, kattsocialisering alltså.

De kom tillbaks till tolv, vi åt lunch, Lexi fick spagetti och köttbulle tillsammans med torrfoder i en gräddtetra, ursköljd och torr som vanligt så klart. Erik åkte iväg och kommer först senare, tillbaks.

Två timmar senare var det dags, Lexi ställde sig vid dörren. Tur det är sommar och sol, så att jag bara behövde ha på mig en klänning som inte satt åt över magen. Vi gick ner till Teaterns gräsmatta, hon var kissnödig, en stor pöl. Sedan ville hon ligga och tugga på en gren, det fick hon två minuter sedan gav jag upp. Även om hon inte förstår så läser hon mig så pass bra idag så att hon märker att jag inte är helt ”fit for fight”. Hon har fått se och lukta på min mage, jag tror djur begriper bäst om de får uppleva saker med nosen, doftande individer som de är. Hur som helst hon lyssnar på mitt, - Dra inte i mig och andra förmaningar, för att göra vår promenad så behaglig som möjligt för mig och så fulländad det går för henne, på totalt två hundra meter.

Detta är en tanke man kan ha med i sitt hundägande bagage, som jag lärt ut långt innan det drabbade mig. När vi ser en hund och dennes människa, så skall vi inte utgå ifrån att vi ser, allt. Med det menar jag till exempel att ingen som inte känner mig, en del andra också för all del, ser att jag har ont i magen och är nyopererad, vilket talar för att jag troligen inte är så intresserad av några, hund mot hund-möten i den situation jag befinner mig.

Min hund kan också vara nyopererad utan att det syns, något annat kan också göra att det, just vid det mötet vi har framför oss, inte är lämpligt med hund mot hund-möte. Därför skall man alltid ha respekt för andra som hundägare, så att hundägandet för oss alla blir bra, respekterat av alla.

Träna sin hund till full tillit till oss som mattehusse, så att vi har full lyhördhet, misstag sker självklart under uppväxten och inlärningen, men med en vuxen hund, främst.

Har man inte kontroll, koppla och eller passera fot med hunden vid alla möten, så blir det mycket färre incidenter, både mellan hundar och hundar, hundägare och icke hundägare och mellan hundägare och hundägare, förstod du…

Ett billarm av nytt ljud, utlöste precis Lexis rädsla, hon kom inspringandes från balkongen med svansen sänkt, rusade förbi mig, men tittade hastigt, som kom matte vi drar. Jag rörde inte en fena så klart och sa inte ljud heller. Lexi fortsatte och kom tillbaks mot balkongen och ljudet igen, och flydde igen in, detta pågick två, tre gånger.

Jag tröttnade och gick ut på balkongen för att se om jag såg något, det verkade vara ett billarm, Lexi kom efter. Per och hans Bamse en Rottweiler kille kom förbi nedanför, jag sa är det ett billarm eller ? Jag tror det, sa Per, konstigt att man lägger pengar på saker man tycker skall fylla en funktion och sedan inte reagerar när det indikerar. Det tutar fortfarande men Lexi har kopplat bort det nu, ingen av oss tre, jag Per eller Bamse verkade ju bry oss, så då är det nog inget, blev väl hennes slutledning.

Detta är ett sätt att lösa tillfälliga rädslor på, ett sätt som ofta ger hunden egen styrka att klara eventuella nya rädslor, vid andra tillfällen i livet, bättre själv. Man skall aldrig bejaka och ömka en hund som visar rädsla för något som inte är farligt för den, då tolkar de in att även vi anser det farligt, även om vi säger; Det är inte farligt. Vår omtanke blir hos hunden dennes medtanke, tänk på det.

Vi var ute en kort kissväng igen efter ett par timmar, när vi kom in fick hon torris och Frolicbitar i Buster Fun Bone, aktiverings benet som är som Kuben och Kulan. Två timmar senare hade fortfarande inte Erik kommit, så Åsa hjälpte mig med en kissväng med Lexi. Åsa sa att hon var jättekissig, javisst det blir man ju, även vi när vi menstruerar blir extra kissiga, sa jag. Buster Fun Bone låg framme och Åsa undrade vad det var, jag fyllde i lite torrisar och lät Lexi visa henne.

Hundar lär aldrig lära sig att ICA, KF, Matskålar finns, för dom är det så att man söker (jagar mat) foder och äter det där i naturen på plats och ibland pausar man en måltid flera timmar innan man kanske slutför den. Detta med Aktiveringskulan, mjölkpaket, toarullar, Buster kuben och Buster Fun Bone och andra liknande ting, hjälper oss att återskapa eller låta vår hund få behålla det naturliga fodersöket, det är jättebra.

Erik kom och han och Lexi gick en skön kvällspromenad bort om Margaretaparken, sedan vankades det köttbullar med potatis för hela gänget, och med torrfoder till, till Lexi och lingon och ättiksgurka till oss, hmm gott, gott.

Erik stannade och gick sista kissrundan med Lexi innan han åkte till sig. När sista kissrundan har skett så blir det antingen ett litet godissök eller ett Nagut kex eller så.

Erik är rolig, utan att ha en aning om det så gör han hennes godissök svårare än de flesta människor gör. Han ber Lexi komma in i vardagsrummet och där skall hon Sitta, det gör hon. Sedan går han nästan alltid iväg bakom henne och gömmer godisarna, det blir ju extra svårt att höra att det sker spännande saker bakom ryggen utan att resa på sig för att till exempel sätta sig mot ljudet/Eriks position. Jag har sett att detta sker flera gånger men glömt av att notera det, himla duktig liten Pinscher tjej, Lexi.