Måndagen den 18 Augusti ;

Lexi har varit så lyhörd och tålmodig idag att jag bara baxnar. Hon har fått tre korta kisspromenader till Teaterns gräsmatta av Esthers husse, Per. Jag har haft mer telefonsamtal att svara på än jag orkat och trodde att jag skulle klara om jag bara jag slapp springa ut med Lexi, men så var det inte. Jag har försummat min mat, inte haft tid och ork att sysselsätta Lexi något speciellt, med flera bakslag idag.

Jag har varit ute med Lexi en kort, kort sväng själv i väntan på Erik som kom fyrtiofem minuter försent, nu är de i skogen med långlina på, det känns härligt i hjärtat att veta att hon fick denna belöning till slut. Hon är ju inte van vid att Vänta, Vänta eller stor nog att förstå, trots detta har hon uppfört sig helt exemplariskt. Inget ont som inte har något gott med sig, nu fick Lexi en liten socialiseringsdos av hur det kan vara när allt ställs på ända, när matte inte är kry.

Inatt skall jag och Lexi sova själv, Erik har börjat arbeta igen och har ju sin Felix att tänka på. Det skall bli skönt. Erik stannar nog en liten stund och ger Lexi en kissrunda till lite senare och så tar jag sista, hoppas jag är piggare imorgon.

Han gav Lexi en kissrunda klockan tio på kvällen och sedan ett godissök á la Erik, hon tycker det är kul och finner dem alla, problemet är att Erik är lite för ihärdig att hon skall göra det så han hjälper henne ibland, de får hållas. Med mig blir det den svåraste vägen för henne och den klarar hon utmärkt.

Min natt var lite stökig men Lexi verkade inte så störd av det och till slut somnade även jag.