Tisdagen den 19 Augusti ;

Både Lexi och jag vaknade tio över sex, av ett Erik kom in, han gick en morgonpromenad med henne, före sitt jobb, vilken kille, va.

Vi sov gott till klockan var nästan tio, då stapplade jag mig bort till Teaterns gräsmatta med Lexi och sedan fick hon lite kul godissök på olika sätt inomhus. Jag städade undan i hundgarderoben, där jag har alla hundprylar, koppel, halsband, handdukar, reflexer, apporter, sökrullar, hjärngympingsaker, foder, godisar, tomma mjölkpaket och så vidare, ni vet.

Allt ut på golvet, Lexi fick fritt ta av vilket godis/mat hon ville och det gjorde hon, men mycket försiktigt och sparsamt.

Jag filade klorna på henne i sängen idag, då tyckte jag att jag var finurlig. Jag får inte bära/lyfta något över 8 kg på fyra veckor och hur får jag då upp henne i knät till mig, där hon brukar ligga upp och ner när jag filar hennes klor, sittande på toaletten, med sitsen nere alltså.

Erik kom på lunchen och gav Lexi en promenad på Gröningen, som just nu borde kallas Gulingen. För att vara duktig ”patient” och tillfriskna fort, så valde jag att sova efter lunch och det passade även Lexi, det är hög luftfuktighet idag, klibbigt. Vi kissade en sväng ett par timmar senare vid Teatern och när vi kom upp så åt vi varsin Päronsplit, hon och jag.

Hon fick en eftermiddagskvälls promenad upp om parkerna och ner i stan av Erik, som handlade lite tea på vägen. På kvällen kom Ulrika och Per ner till mig och Lexi, dels för att snacka lite och dels för att hjälpa mig med hennes kvällskissrundor, imorgon skall jag nog klara alla mindre rundor själv, tycker inte om att behöva vara beroende men tur att jag har möjligheten.

Aftonen var trevlig, Lexi fick lekt lite främst med Per och höra röster omkring sig, det gillar hon. Kvällen slutade med att jag, utan att jag känt det, suttit i drag och mitt gamla högeröra, ett gammalt öroninflammationsöra som är känsligt för vind, gjorde sig gällande. På hela natten sov jag en och en halv timma, Lexi sov mer men blev självklart störd av mitt springande efter dricka, Treo och kissande, örat bara malde och malde.

Klockan halv fem reser sig Lexi upp och kräks upp kokt torsk med ärtor som hon fått i kvällsmat, konstigt att kräkas torsk.

Hon ville gå ut och tömde sig där av diarré, stackars liten. Jag tänker på Åsas gummisnodd men det kanske inte är så, hon har ju behållit all mat sedan det hände, enligt Åsa. Jag har ju inte sett Lexi svälja den, men skall ta tag i allt sådant så fort jag är på benen igen, mycket att ta igen då.

Hon kan lika gärna vara påverkad av allt springande och orutin som varit senaste veckan och eller att något var kass i maten.