Onsdagen den 20 Augusti ;

Erik kom till Lexi och mig på morgonen, som tur var. Idag var jag verkligen inte kapabel till att ta hand om någon eller något, full öroninflammation.

Jag fick penicillin vid tiotiden och fram till nu, klockan två har jag inte gjort annat än att tagit Treo och försökt koppla bort smärtan, vilket inte lyckats. Erik har varit här och gått en promenad med Lexi på lunchen och då serverade vi henne lite kokt ris, med två teskedar leverpastej i, hon tittade på det och oss som om vi blivit tokiga -Bara Ris?

När Erik kom vid lunch hade hon kräkts lite gul galla det indikerar att magen är tom och behöver vila, men behöver samtidigt ändå något lite att arbeta med, något näringsintag, då är ris det bästa och snabbaste lösningen när man har en matte som själv ligger däck, som Lexi har just nu.

En hund som har diarré skall svältas ett dygn, det är viktigt att det finns friskt vatten tillgängligt, sedan gör jag som ett gammalt beprövat recept säger (vilket jag inte hört någon veterinär vilja rekommendera, men väl massor av andra hundmänniskor, inklusive mig själv) :

Koka ris i alldeles för mycket vatten, så att när riset är klart så finns det risvatten att ta av (risavkok).

Ta en knapp köttbullsstor bit av färskt rått nötkött som är malt till färs.

Häll risavkok så att det täcker köttet och servera hunden, upprepa efter ett par timmar och gör då köttportionen något större.

Servera hunden maten på detta sätt första dygnet, fem till sex gånger.

Är allt ok, magen lugn.

Servera nästa dag, då riset med kokt torsk och servera det en till två dagar vid två fodertillfällen och fullportion per dag.

Dag tre, fortsätt med fisk och ris men blanda även nu in hundens ordinarie mat i små portioner, mer av hundens mat i portionerna, för varje ny portion mindre av ris och torsk och mer av hundens ordinarie mat.

Om denna process sköts under tiden av fem till sju dagar brukar allt lösa sig till det bästa, lite pyssel men det är det värt.

Nu skall jag ta en Panodil och försöka sova lite peppar, peppar. Det känns som om penicillinet börjat göra verkan, det hoppas jag för jag har mycket att stå i framförallt efter denna senaste veckan och så vill man ju inte ha ont. Framförallt Lexi känner jag för som eftersatt, trots att det inte på något sätt går någon nöd på henne så är det inte roligt, som det varit. Men säg det onda som inte har något gott med sig, nu har hon ju fått känna på en sjukvecka med matte.

Erik hade Lexi med på kolonien ett par timmar på eftermiddagskvällen, hon vänder ryggen till Felix om han kommer för nära, så som skedde idag, enligt Erik.

Erik låg på gräset och lekte med Lexi så kom Felix promenerande och satte sig vid Eriks fötter, då satte sig Lexi vid andra sidan av Erik med ryggen mot Felix.

Bra, hon har verkligen hajat hur man uppför sig vid hot som man inte riktigt kommer undan, man visar sig totalt ointresserad, vadå katt, är här en katt, jag ser ingen, helt enligt boken, bra LEXI.