Lördagen den 23 Augusti ;

Efter en besvärlig, orolig, halvsovande natt, vaknade jag till vid femtiden av att Lexi stod i hallen, hon ulkade. Upp kom bara galla, hon fick komma ut och kissa och så i säng igen. Vi sov till klockan åtta, Erik och Lexi slumrade fortfarande så jag låg stilla och filosoferade över vad hon kunde fått i sig, gjort för att må som hon gjorde. Senast hon kräktes och även då hade diarré var ju i tisdags natt, min öroninflammationsnatt. Då hade hon fått av samma fodermärke som sitt valpfoder fast bara vuxenfodret och på något sätt så kändes det som att det inte var av rätt kvalité, varför hon kräktes och hade diarré senare, tror jag.

Vi åkte till djursjukhuset i Helsingborg, det är ett Regiondjursjukhus vilket bland annat innebär att det är ständig jour där året runt. Det har lättat mitt oroliga sinne många gånger genom åren med mina vovvar, att det ständigt finns en veterinär att tillgå.

I väntrummet går det en video med hundfilmer, videon har jag en gång i tiden sett till att den kommit dit, det kan vara lång väntan, ibland och speciellt på helgerna, skönt att ha något att titta på då. Idag var Välkommen valp videon på, den video som alla rasvalpköpare får med sig vid sitt valpköp. Lexi tittade intensivt på videon när hon hörde min röst i den, även Gunillas röst väckte Lexis uppmärksamhet. Gunilla en hundvän till mig, som var på kort visit hos oss i somras. Annars låg Lexi stilla på filten jag tagit med och sov eller kikade på nytt folk som kom in.

Jag passade på att väga Lexi när vi satt i väntrummet, 13.70 kg blev vikten och väl hemma igen, så mättes hon in på 47 centimeter i mankhöjd.

Vi kom in efter nästan tre timmars väntan till Veterinär Helena Nyman, en bekant till mig. Helena kunde inte finna något utan sa att hon haft flera tikar i sommar som kommit in och haft löpsmärtor, det kanske var det, filosofin om hårsnodden, som Åsa sa att Lexi svalt trodde inte Helena på, då skulle Lexi varit mer oregelbunden i magen eller helt stopp.

Vi fick med oss 1 1/2 Rimadyl smärtstillande och inflammationshämmande tablett, för kommande natt, ifall Lexi fortfarande visade orostecken och i så fall fick vi återkomma. Då skulle vi röntga magen och ta blodprover, hon trodde inte att det var något speciellt nu. Hon undersökte hennes hals, analsäckar, palperade hela magen och fann ingenting, Lexi reagerade inte heller mer än att hon stod lite spänt på undersökningsbordet. Jag höll om henne så att hon var trygg och i ett säkert grepp, så att Helena kunde undersöka i lugn och ro, hennes temp var också normal 38,4.

Niohundrasextio kronor fattigare och något lugnare gick vi ut och fann där Erik med snabbmat åt mig, han hade varit på allmän arbetspliktsdag på sin koloni, snacka om att allt kommer på en gång.

När vi kom hem så sov vi hela gänget ett par timmar, sedan fick Lexi en kissrunda av Erik och några Dokogodisar innan han stack iväg igen, för några timmar med Katten och för matinköp. Vid sjutiden fick Lexi ett Nagutkex, som hon åt upp och sedan lekte jag lite med henne med en av pipleksakerna, hon är på hugget, bra kanske frisk, friskare.

Senare på kvällen, när klockan är runt nio så började Lexi i vanlig, kvällsordning, att vanka av och an lite, hon fick en lång kvällspromenad över Gröningen och hem genom Margaretaparken av Erik. Där hade hon visat Erik att kaniner kan man jaga och han hade väl som jag förstod av berättelsen hängt med en bit. Aj, aj detta vill jag definitivt inte ha, kanin jagandehund, det har jag haft flera stycken och det är väldigt farligt och bökigt, för kaniner finns i var enda liten park i städerna, så det finns alltid en viss fara att de dyker upp och drar med sig hunden/-arna på språngmarsch åt fel håll, trafikhållet.

Jag skall/får givetvis träna detta, men enklast är ju om man från början kan få in ett lugnt förfarande i denna situation och jag tror att Erik tyckte det var lite kul med händelsen igår kväll, det hände en gång i början av Lexis tid hos mig att han lät henne jaga duvor här utanför i Kungsparken. Det fick jag stopp på genom att berätta om hur hunden upplever att vi deltager i jakt. Även om han förstod så tyckte han nog att jag var lite väl tramsig, träna redan en tio veckors valp att låta bli att tycka det är kul att förfölja en duva så att den tar till flykten, det kan väl inte vara så farligt inställning lyste i hans ansiktsuttryck.

Hur som helst den långa kvällspromenaden och ett Nagut kex till gav lilla fröken och oss en hel natts skön sömn, hoppas jag blir frisk snart, jag behövs hos min Lexi för att få fram det jag vill hos min vovve och kunna hindra/bromsa fel beteende som bara skapar jobbigare vardagsliv, framgent.

Fördelar med hundvakt är att man kan åka bort, bli sjuk och så vidare. Nackdel och speciellt om det gäller en valp eller unghund är att det är lätt att prägla in beteende, som hundvakten inte behöver leva med och som för stunden verkar kul, för dem båda hundvakten och hunden, alltså.

Lexi var sitt gamla jag igen framåt eftermiddagskvällen, det skall definitivt tilläggas, ju. Det var kanske löpsmärtor eller någon annan magsmärta, det verkade komma från magen, bakre partiet, då hon markerade ont, i vart fall.