Söndagen den 24 Augusti ;

Lexi och jag vaknade vid halv sex efter en hel natts sömn, på över en vecka. Tur att Erik var hos oss, han blir visserligen inte glad av tidiga kissmornar men tog och gick ut med Lexi för att skona mig, vi somnade om ett par timmar till.

På förmiddagen åkte Lexi och Erik iväg till Katten och sedan skulle dom gå en tur i skogen. Det hade dom gjort och gått ur stigarna och gått i skogen, det var kul. Lexi kom instormandes efter att de varit borta ett par timmar, hon var jätteglad att någon äntligen fattat att i skogen skall man gå. Hon har väl inte varit i skogen sedan jag åkte in för operation, tror jag. Jag filade klorna på henne, sittande på köksgolvet. Erik åkte iväg för att handla mat och då var hon gnällig, precis som hon varit gnällig efter mig då jag lämnat henne till någon ”barnvakt” då jag gjort ärenden innan, jag ignorerade hennes gnäll. Hög tid för mig att bli frisk alltså av många skäl, det har varit jobbigt och segt efter operationen för både mig, Lexi och Erik.

Det kom ett par ridande poliser utanför vårt hus, trevligt tycker jag och gick med glada tillrop mot balkongen där Lexi stod och tittade lite skumt mot och inte vågade sig ut på. Annorlunda ljud det där med hästhovar mot asfalt, Lexi stod vid mig på balkongen och tittade när de red förbi, sedan gick vi in till kistan i burspråket och kunde därifrån följa dem en bit till. Efter ett tag kom de igen på väg tillbaks in mot stan, Lexi verkade cool men lite avvaktande av sin syn och ljudet men jag klämde i med, Hästa pålle, Fin.

Vi sov gott tillsammans på schäslongen jag och Lexi, medans Erik lagade mat och såg på friidrott, det är Katarina Klüft-hysteri.

Per kom ner på lite kvällsmat med mig och Erik, jag förberedde honom på att Lexi eventuellt skulle komma och ställa sig vid hans stol och tigga. Jag hanterar det oftast som så att hon ignoreras fullständigt.

Ingen tittar på henne, talar till henne eller rör henne, den modellen fungerar bäst, att hon själv får förstå att mat från bordet får man först om någon kallar på en. Detta fungerar utan problem när det är hon och jag, Erik är lite svag för henne så han brukar titta på henne, klappa henne och därför står hon ibland vid honom en längre stund innan hon ger sig och går undan. Per följde instruktionerna och hon besvärade inte honom så många gånger, vid ett tillfälle så puttade jag ner henne, hon tittade på mig och jag sa Nej, hon la sig ner och höll sig undan att försöka få mat från oss vid bordet.

Lexi är bra på att tugga sina tuggben/pinnar och har skaffat sig en vana att be någon hålla i tuggen så att hon kan slita mer i den. Per blev utsedd att hålla till henne en stund på kvällen, likaså jag och Erik. Efter att hon varit ute och kissat vid åttatiden så gjorde jag ett par Ta mattes kreditkort träningar och hade innan dess gömt godisar runt i huset, medans hon satt mitt på mattan i rummet och väntade, vilket hon gör hur duktigt som helst. Hennes blödningar är på avtagande, och jag skulle tro att löpet är över inom en veckas tid.