Tisdagen den 26 Augusti ;

Första morgonen på länge som jag och Lexi gick morgonsvängen, det kändes skönt men öronsuset håller på att knäcka mig. Att ha lock för örat grumsar all upplevelse, det är liksom det som är närmst närvarande hela tiden, vi gick en kort sväng ut på Gröningen jag och Lexi klockan var halv sex och det var soligt och alldeles stilla. Jag gjorde lite morgonbestyr och la mig sedan raklång en halvtimma på sängen innan det var dags att åka till Kristianstad, Lexi kom och la sig hos mig och sov gott. Hon tyckte det var onödigt att gå upp då vi sedan skulle åka, så jag fick tjata på henne.

Lexi skötte sig som vanligt i bilen och på Radion, det var bara det att denna gång hade jag inte tagit med något att ligga på för henne, så hon stod upp i studion under en lång stund, trots att jag lagt min tröja till henne. När jag i halvtid, så att säga gick till henne så kände jag att aircondition var ställd i golv nivå, inte undra på att det kändes olustigt att ligga i det draget. Jag tog upp henne i mitt knä och där låg hon resten av sändningen.

När vi kom åter till staden så åkte jag inom en hundaffär och köpte tre olika leksaker till Lexi, sådana man gömmer godisar i och som hunden skall putta, snurra eller lyfta på något för att få tag i godiset. Dessa är efterföljare till Buster kub och Aktiveringskulan, som jag inte provat men tyckte det skulle vara kul att göra med Lexi. Jag återkommer mer till hur vi gör och hur det går senare. Vi åkte till Fido´s och där ställde jag upp på lite lek med Lexi en stund innan vi passerade vovvegravarna på väg hem.

Lexi ligger fint och väntar på mig på hundkyrkogården medans jag rensar ogräs och pysslar. Jag placerar henne vid vattenkannorna för där är lite skugga och möjlighet att koppla upp henne.

Ikväll fick Lexi prova det nya fodret och hon verkade överförtjust. Vi gick en kort leta p-plats till bilen promenad och passerade Gröningen, där Lexi rullade sig gärna och länge. Skönt när man är hund att rulla sig på sådant underlag, tror jag. Solbränd gräsmatta som är kortklippt och börjar här och där få tillbaks den gröna kraften efter ett par regn, ruff but easy.

Det blir en kort kissväng före sängdax och däremellan sömn i soffan. Och nattsömnen i hennes Plats, hon snarkar ofta när hon sover där, vilket hon gör nästan alltid nu för tiden. Jag tror hon sover gott i sin Plats. Skönt med egen kupé, liksom.