Onsdagen den 27 Augusti ;

Snabb morgonkiss med Lexi och så lite frukost i mattes mage innan vi gav oss av mot Växjö och Radio Kronoberg.

Erik körde oss, så Lexi fick åka i sin Plats placerad i baksätet, precis som den gången vi åkte med honom från Stockholm. Jag har tagit med vatten och lite mat till henne.

Medans jag talade på radion så gick Erik en liten promenad i Växjö, han hade hittat en liten skogspark med en liten lift i, jättefin. Där hade dom sprungit och haft kul en stund, Erik springer ofta med Lexi till exempel tillbaks hem efter kissväng vid Teatern. Något som jag för tillfället inte kan roa mig med.

Vi åkte om Braås, en mindre ort ett par mil norr om Växjö, där har jag familjegrav. Där var vi en liten stund och Lexi fick sniffa mer smålandsmark, sedan körde vi hem igen.

Lexi är otroligt duktig på att åka bil och komma i nya miljöer och situationer, hon finner sig blixtsnabbt. När vi kom åter till Helsingborg, så bar Erik hem mat jag köpt på vägen och jag och Lexi gick en promenad via Vikingsbergsparken och delar av Öresundsparken, för att komma ner i stan, där jag skulle handla en dra maten-kärra, för jag får inte lyfta något i princip, på fyra veckor, så jag behöver den för matinköp och så vidare. Vi gick in i två affärer och sedan gick vi hemåt. Hemma fick hon färskt nytt vatten i sin vattenskål, jag hade missat det imorse. Sin mat fick hon serverad i en mjölkpaket, som vanligt höll jag på att säga/skriva.

Senare på kvällen fick Lexi prova den ena nya godisleksaken. En platta med x antal hål nedsänkta i plattan, där man kan placera godisbitar, ovanpå denna platta sitter en skiva med bara ett hål på. Hunden måste putta den övre skivans hål över den undres och hålla den stilla där, så att hunden kan nå godisbiten. Hon klarade det utan några svårigheter så den är väl inte kul så värst länge, dessutom så tror jag att den är sönder efter några gångers användande, då materialet är av masonit. Jag placerade leksaken på köksgolvet med en fuktad wettextrasa under, det funkade rätt så bra som antiglid.

Jag kom på i kväll att jag glömt skriva om att Lexi är snart att lita på i bilen med att hon inte går ur den utan att ha tagit ögonkontakt med mig och jag gett klartecken. Varje gång Lexi skall hoppa in och ut ur bilen så måste hon ha ögonkontakt med mig och invänta mitt ok, det funkar, skulle det inte det så får hon göra om det. När hon skall ut ur bilen idag så kan jag stå i kopplets fulla längd ifrån henne, där hon sitter i bilen och hon väntar tills hon hör mitt ok. Detta är som jag skrev tidigt i denna bok en väsentlig bit för en hund att behärska, så att onödiga olyckor inte sker med en hund som bara stormar ur bilen. Jag kommer nu att försvåra det hela genom att ha lockande individer, miljöer som distraktion utanför bilen för att bli säker på att hon stannar kvar i bilen även om det till exempel går en hund förbi.

Jag var ute med Lexi på kvällspromenad, hösten närmar sig nu med hög och lite kylig luft. Hösten känns alltid så ren och ny, jag gillar hösten och brukar fyllas av ny energi och njuta av alla de promenadställen som jag anser för negativa (med mycket, mygg, fästingar och orm) att gå på sommarn. Lexi har massor av fina platser kvar att få uppleva, platser som jag alltid går på med jämna mellanrum.