Fredagen den 29 Augusti ;

Lexi har sovit hos mig inatt, det var skönt för både henne och mig att ha varandra nära, vi har ju varit tre i fjorton dagar så det kändes lite tomt – luftigt.

Halv sju var vi ute imorse Lexi och jag, tanken var att krypa i säng igen när vi kom upp men det var bara Lexi som gjorde det. Jag gjorde som jag ofta gör på vardagsmorgonen kör en lång mjukstart med morgontidning och lite frukost, varmt tea eller mjölkchoklad och vips så är klockan över åtta. Jag är egen företagare och som sådan måste jag berömma mig själv för den disciplin som jag har med att vara klar till kontorstid, klockan nio, varje vardagsmorgon. Innan klockan är nio har jag varit på morgonpromenad med vov och ägnat en viss tid åt dem inomhus, läst tidningen och fixat till min morgontoalett, många tror att man som egen företagare kan gå och halvdruttla på dagen men sanningen är att det krävs mer av en som egen än som anställd, dessutom är jag egen företagare i en mycket liten udda bransch, Hundpsykolog.

Idag har jag inte sett något gult kladd från Lexis öga, jag tror att jag ändå kommer att tvätta ögat en gång eller två. På tal om tvätta, Lexis första bad-dag närmar sig. Jag skall någon utav dagarna i helgen duscha Lexi och schamponera henne, det blir hennes första bad. Hon är inte smutsig men känns lite dammig, efter sommarn, Korthårshundar är mycket lättare att hålla rena, så klart. Och ett av Pinscherns kännetecken är att den tvättar sig, i viss mån som en katt.

Vi åkte till Pålsjö skog på lunchen, där var det massor av skolungdomar ute på olika ställen, som om dom hade någon femkamp eller så. Lexi brydde sig inte om dem mer än att hon noterade deras glädjetjut. Vi gick den vanliga promenaden runt vid beteshagarna och ner mot bäcken. Där vid bäcken gjorde jag så att promenaden fick en liten extra sträckning och en bit bort så satte jag Lexi och gav både handtecken och rösten på Stanna kvar. Jag gick cirka tio meter ifrån henne till ett gammalt murket träd, där gömde jag godisar, gick tillbaks till Lexi smekte henne på bringan, vilket är ett vanligt sätt för mig att belöna på och sa Leta. Hon drog iväg i full fart bort till trädet och letade upp godsakerna.

När vi kom hem så åt vi lunch, det vill säga Lexi fick smaka lite av min mat, köttfärslimpa med gräddsås och potatis. Jag tog lingon och gurka till, hon fick torrfoder, hmm det smakade mums, hon slickade skålen ren.

Efter en timmas jobb till behövde jag vila, jag måste ju bli frisk och då gäller det att man ger kroppen chansen till det, sömn och vila ger kroppen möjlighet att läka. Vi sov tillsammans i schäslongen jag och Lexi, hon väldigt tätt in på mig.

Vid femtiden var det dags för en eftermiddagspromenad, det regnade, vilket Lexi inte uppskattar. Jag tog ingen större notis om det, hunden måste rastas, när vi passerade Teaterns gräsmatta på väg mot Öresundsparken så träffade vi Morris. En tolv år gammal Golden Retriever herre, som är jättetrevlig men som sett sina bästa dagar, han är stel och lomhörd, men han noterade Lexis löpdoft, så vi gick raskt vidare. Vi träffade en Taxkille som inte fick hälsa på grund av Lexis löp.

När vi kom åter så fick jag torka Lexi, fick och fick, jag tog mig rätten med lilla fröken protesterandes genom att hon bet i handduken. Hennes mat serverades i Buster Fun Bone, vilket hon klarar ganska galant nu förtiden.

Igår började jag med att försöka lära Lexi att kunna gå upp på sängloftet och tända sänglampan, det hade varit bekvämt om hon gjorde det. Jag fortsatte med den träningen idag. Jag tog med mig klickern och en levergodis och vi gick upp, jag klickade då hon satte näsa på av och på kontakten, tre gånger blev hon belönad idag, skall bli spännande och se hur lång tid det tar att träna in detta.

På kvällen så satte jag igång att städa, det har legat i träda medans jag varit sjuk, för att sysselsätta Lexi då så laddade jag godissnurran med godis och ställde den på mattan i rummet, hon löste den uppgiften snabbt och galant, jag fyllde den en gång till men nu bara i hälften av godishålen, en baggis även detta för Lexi.

Hon fick ett nytt tugg och låg med det i soffan hos mig och tuggade jättelänge, så länge att jag valde att ta det ifrån henne, hon får det imorgon igen.