Lördagen den 30 Augusti ;

Vi var ute en kort kissväng halv sex imorse, jag åt frukost och läste tidningen innan jag kröp i säng, igen. Jag låg och kallade på Lexi flera gånger men hon stannade i soffan, hon kom vid niotiden. Troligen då hon hörde mig vakna till igen, vi gosade ett tag i sängen innan det var dags att gå ut. Det är grått, stilla och härlig luft, vi gick ut om till Parapeten och Lexi gick hela vägen hon kunde tillbaks på vågbrytarmuren. På väg till Parapeten så såg vi en Jack Russel Terrier som kom med sin matte och husse, han var lös. Han fick syn på oss och som vanligt, höll jag på att säga/skriva så hörde han inte matte husses - Morris Kom hit. Jag sa till dem att det är nog bäst att ni kommer och tar Morris min tik är i sitt höglöp, de kom och fångade honom, genom att ta honom i svansen?

Matten som tog Morris såg ut som han tidigare bitit ifrån när de tagit honom, kanske från något hundmöte, för hon tog och lyfte i svansen, släppte snabbt och drog upp sina händer, drog till igen, så att hon nådde hans nackskinn, därefter fick hon på halsbandet. Konstigt att folk inte lär sina hundar konversation och att det gäller vad man säger, utan att de gång efter annan testar den bekväma metoden, bekväm för dem, att tro att det funkar att deras hund väljer deras -Hit framför ett möte med en artfrände. Morris var kastrerad så det kvittade, sa jag, men helt plötsligt fick han inte hälsa ändå ?

När vi kom hem så stängde jag in Lexi i badrummet, genom att sätta kompostgallret för dörren, jag tog fram mina vovvehanddukar och badkarsmattan som jag placerade på badrumsgolvet. Jag tycker det är bekvämare och säkrare att duscha hundarna på golvet framför i badkaret, det finns en golvbrunn i mitt badrum, så det funkar ju.

Jag duschade Lexi i ljummet vatten och schamponerade in henne genom att hälla hundschampot på en badsvamp, som jag kunde massera henne skönt med. För att vara första gången, så stod hon relativt stilla, jag står gränsle över mina hundar och håller fast dem på så vis mellan mina ben, så att jag har händerna fria för dusch, schampo och extra hållhjälp.

Att torka henne var bökigare än att duscha henne, dels så kastar hon sig på golvet, biter i handduken och kråmar sig, så det blir lite omständligt att nå alla delar och få dem torra. Det är viktigt att försöka få tassarna torra innan man släpper sin hund, de brukar alltid få lite fnatt och rusa runt efter ett bad/dusch och då är det viktigt att det inte är för blöta om tassarna, så att de halkar och slår sig. Lexi var ovanligt svår att få torr, den sträva Pinscherpälsen släpper inte gärna igenom vatten, på något håll verkade det som. Efter dusch och torkning blev det öronrengöring, ögonbad och klofilning, hmm vad hon luktar gott nu. Jag belönade henne givetvis under hela processen, så fort som hon var medgörlig och relativt stilla. Efter duschen så fick hon en Denta stix. Och flera godis att söka när allt var klart.

Jag åt min lunch och Lexi fick precis som igår smaka av det, när jag satt där och åt, så knackade det på dörren. Det var Åsa, dom skall tyvärr flytta från stan, så det var extra kul att se henne, vilket vi inte gjort på två veckor. Lexi blev jätteglad och hälsade på henne nästan som på en familjemedlem.

Vi gick en promenad i Pålsjö skog i eftermiddags, jag gjorde nästan ingenting med Lexi, mer än några slarviga godissök och de Stopp som behövdes för att släppa förbi cyklister och barnvagnar. Jag var trött efter att städat huset färdigt i eftermiddag, alla löpfläckar spårades och tvättades bort. Det var väldigt få löpfläckar för att komma från en förstagångs löptjej, tycker jag.

När vi kom hem så mötte vi Esther och Ulrika vid porten, Esther vill verkligen inte hälsa men det struntar Lexi i. Esther visar hela tandraden och idag gick hon till attack mot Lexi som bara hoppade åt sidan och sedan försöker hälsa igen. Detta att inte lyssna på hundar får hon lära sig snabbt det är inte alla som har så små tänder och är lite sega i rörelserna som Esther är, hon är ju snart elva år gammal. Det kan sluta olyckligt för Lexi om hon inte lyssnar på signaler från andra hundar, det jag kan bidraga med att se till att dem hon hälsar på verkar ok från min synvinkel.

Maten serverades i Buster Fun Bone och det löste hon, helt perfekt. Nu ligger hon och tittar ut genom burspråksfönstret på kistan, hon blinkar lite mycket vilket indikerar att hon är sömning. Hon är så silkeslen och mjuk, nu när hon är nybadad och så börjar hon bli lite vågig i pälsen på länden och svansroten, vissa Pinscher är det, andra inte.

Vi fick en timmas kvällsbesök av Calle, en kompis till mig. Lexi blev jätteglad, hon blir alltid jätteglad när vi får besök. Medans vi satt och pratade över en kopp kaffe, så fick Lexi visa Calle hur duktig hon är. Jag tog fram en av de nya godisleksakerna som Lexi ännu inte provat. En masonitskiva på en decimeter gånger tre ungefär, lång med nedsänkt borrade hål, åtta stycken. Ovanpå dessa hål sitter en platta i en sidoskåra, tanken är att hunden skall med tass eller nos putta plattan uppåt eller nedåt för att komma åt godiset i det nedsänkta hålet. Lexi löste denna uppgift magnifikt även om det var lite krafsande på mattan och försök att putta omkull själva brädan, så när jag hjälpte henne med att -det fick man inte, utan ta uppifrån, så lyckades hon en gång och en gång till. Calle var imponerad. Lexi skulle gå kvällspromenad redan före klockan nio ikväll, Calle följde med oss innan han körde hem.

Senare på kvällen när vi låg i sängen och jag hade släckt lampan så började de skjuta fyrverkeri utanför oss, i Norra hamnen. Det pågick i ungefär fem minuter, Lexi lyfte på huvudet och lystrade vid första fyrverkeripjäsen, jag kontrade med nej det är ok och sedan brydde hon sig inte mer, hon fick sova i sin Plats inatt, det är trots allt skönast med egen kupé.