Fredagen den 5 September ;

Kissväng vid sjutiden, Lexi hade kladd i ögonen som jag tvättade bort med ögonbad, ögonrengöringsmedel från apoteket, jag känner mig lite trött, det var mycket igår. Dessutom satt jag i telefon i över en timma igår kväll och jobbade med idéerna kring min Cd-rom och hade lite inspirationshjälp av min fotograf Susanne, vi kom på en hel del kul detaljer. Vi, Lexi och jag, hoppar i säng en stund till efter att frukosten intagits, för att inhämta mer energi.

Vi gick en sväng med stadslånglinan på bort mot Parapeten, på vägen dit fick jag flera tillfällen att Stoppa och korrigera Lexi för att hon skulle passera mötande och låta bli att ta/äta ”skit” hon fann. De flesta gångerna lyssnade hon och även på tio meters avstånd så lyssnade hon. Vi gick om sjösättningsrampen, där satte jag mig ett tag och Lexi lekte med en bit tång, ur denna fann hon en liten död Horngädda, som hon stolt både rullade sig på och bar med sig bort mot Gröningen.

Där mötte vi först Milton och kunde leka lite med honom en stund och så kom Terry och då var det mer unghundsbus, som Milton inte uppskattade, så de gick. Lexi och Terry höll på och hade hållit på ännu om inte vi avbrutit dem, Chris och jag. Upp för att äta lunch och så skall jag till frissan, då får Lexi vara själv, en stund. På eftermiddagen åkte vi till Pålsjö skog och gick en promenad, idag hade jag på den långa långlinan och Lexi hade tjugo meters rörelsefrihet från mig.

Jag gömde godisar i ”mitt” specialträd, till Lexi. Det är en björk där nedre delen bildar en stol, jag gömmer godisar där och har gjort till de flesta hundar som känner mig och varit med mig i denna del av skogen. Lexi måste hoppa upp ungefär fyra decimeter för att komma upp på ”stolsitsen” och sedan får hon hålla balansen medans hon sträcker sig längs ”stolsryggen” för att söka godisbitarna. Hon klarade det bra och jag var beredd med händerna ifall hon skulle behöva stöd, meningen är ju inte att hon skall trilla, slå sig och eventuellt bli rädd eller skada sig. Tids nog så har hon fått balansera på så många olika föremål i naturen att hon behärskar sin balans själv och jag behöver inte vara så nära henne.

När vi gick förbi getterna idag, så hade en av dem tagit sig ut, så att han/hon var på utsidan av stängslet, då var det lite svårare att få Lexi att lyssna, linan kortades in något och om hon inte hade fokus med mig så gick jag inte vidare framåt. Efter skogen åkte vi till Viken och besökte Birgitta i hennes stenlagda trädgård, där var vi en bra stund, Lexi fick en stolsdyna att ligga på.

När vi kom hem var klockan nästan sju och lilla fröken var rejält hungrig. Hon gav sig i kast med sitt Fun Bone laddat med foder och sedan knäckte hon DogSmart och så tände vi lampan. Vad beträffar lamp-tändningen, så har vi kommit så långt att det behövs bara en enklare puff på kontakten av Lexi för att lampan verkligen skall tändas av henne.

Lite draglek mot koncentration blev det efter maten. Jag har gett Lexi ett par ihopknutna strumpor och dessa blir hon väldigt glad för om jag drar i och mitt i allt så säger jag, i låg ton, Lexi Tack. Trots att hon är lite ”gasad” så släpper hon oftast taget om strumporna direkt. Jag kastar iväg strumporna ut i köket, cirka fyra fem meter och så får hon hämta dem efter att hon utfört något jag ber om. Som till exempel visa Tumme Tott, Give me five, Vinka, Ligg, Puss och så vidare. Hon tycker det är kul, hon tänker verkligen och utför nästan alltid det hela rätt, bra jobbat för en sju månaders tjej, tycker jag.

Nu skall vi strax gå och sova Lexi och jag, klockan är nästan elva och på tal om att sova så ville jag förklara, varför delger jag dig varje gång jag sover, genom att skriva om det. Jo för att poängtera att det är en viktig bit i en ung hunds liv att kunna koppla av, hämta kraft, vara trygg med att kunna koppla av, för i hundars liv gäller det att flocken samordnar sig för bästa möjliga liv. När jag vilar, så vilar nästan alltid Lexi, för att hon skall ha krafter när jag/flocken är vaken, detta skapar samarbetsvilja och trygghet att sova, äta, ”jaga” och leka tillsammans. Det är en viktig del mot att bli vuxen, att samordna sina aktiviteter.