Måndagen den 8 September ;

Dagens skogspromenad innehöll, tre hundmöten där vi inte hälsade på hundarna, för att deras ägare överhuvudtaget inte hade någon relation med sin hund mer än genom kopplet som förband dom två med varandra. En Cocker Spaniel herre hälsade vi dock på, dennes ägare stannade på avstånd och frågade om Lexi var en tik och det gick bra att hälsa.

Vi gick vår promenad lite i sick-sack idag, en bit på skogsstigen och så sneddade vi igenom skogen till nästa stig, ut på fältet för att hamna på en annan stig och på det viset höll vi på fast att vi ändå nästan rörde oss kring den gamla promenaden. Det var spännande och kul tyckte Lexi, som var jämsides med mig och ibland framför, ja för all del hon var efter också om inte av annat skäl så fann hon något ätbart. Vi åkte hem och åt lunch och jag arbetade.

Eftermiddagens promenad blev ut till Parapeten, plus att vi gick på andra sidan Kvickbron också, den bro som leder ut till Parapeten och småbåtshamnen från stan. Från Parapeten gick Lexi nästan hela vägen till bortre änden av småbåtshamnen, tillbaks gick vi längs med kajen och båtarna, när vi gick över Kvickbron tillbaks så ville Lexi gå på framsidan av Dunkers kulturhus, det fick hon och därifrån så lotsade hon mig in till Mia och Co, på Just nu Tryck.

Hon är verkligen hemma där, rusar in och snackar med alla, fast Mia är den som får mest kärlek av henne.

När vi kom hem så städade jag, Lexi följer dammsugaren en bit i början av städningen. Hon morrar och skuttar mot munstycket och vågar inte riktigt men vill gärna kolla in i röret, så nära med nosen har hon varit att hon känner att det är ett sug där.

När min städning, utan större notis om henne, fortsätter så brukar hon ha koll men hålla sig undan. Hon fick sin mat i Fun Bone och sedan filade jag klorna på henne, borstade henne med Pimpstenen och sköljde ur hennes ögon med ögonbad. Ögonen ser fina ut nu igen.

Som belöning fick hon en mjölkpaket efter att hon löst uppgiften med godisleksaken med åtta brickor som skall puttas undan för att nå godisbiten under, det löste hon lite våldsamt med tassarna, jag har hela tiden trott att man skulle putta med nosen men ok enklaste vägen tar man ju, även om man är hund.

Till sist så hjälpte hon mig med att Tända lampan, det fungerade fast bättre igår då hon liksom fick till rätt putt på kontakten direkt. Idag fick hon putta fyra gånger innan lampan tändes.

Vid halv åtta tiden så skall jag gå upp till ett par grannar en kort stund, bara för att lämna henne på kvällstid och då med teven påslagen. Hon låg vid dörren när jag kom åter fyrtio minuter senare.