Onsdagen den 10 September ;

Vi vaknade klockan åtta, oj så länge har vi inte sovit på lång tid. Vi gick Kungsparken bort och vid Dunkers kulturhus träffade vi Wilma, en Papillon tik, lite äldre än Lexi som vi flera gånger sett men inte hälsat på/lekt med förut. Lexi och hon lekte en stund, jag såg till att Lexi inte använde sina tassar så mycket, genom att försiktigt hålla henne över manken. När man är Papillon så är man lite fysiskt bräcklig mot större hundar. Lexi är väldigt mycket för att stå på bakbenen och liksom kramas med sin lekkamrat och överhuvudtaget så använder hon tassarna mycket i sin lek. Om man lyckas stävja det mot mindre hundar som mot vår granne Tio, Chihuahua killen, så är det lättare att hälsa på fler hundar på ett trevligt sätt, för båda parter, min Dobermann Zappa var jätteduktig med det, att inte använda tassarna mot mindre hundar och hon hade också många små vänner.

Vi gick båtbryggan tillbaks och ut på Gröningen där träffade vi Peggy, som kom störtande och kastade sig på rygg framför Lexi. Joye, Shi Tzu blandningen kom strax därefter och hon gick fram till Lexi och morrade och visade tänderna. Både Lexi och jag blev lika paffa, dom har ju haft kul innan, då de träffats.

Lexi reste lite ragg och smög sig från Joye och vände baken till henne, men Joye fortsatte med sitt uppförande mot Lexi. Svaret var att hon löpt ungefär samtidigt som Lexi, vissa tikar blir som förbytta vid löp och det är inte ovanligt med ”surkärringar” under denna period. Jag var glad åt Lexis uppförande, helt korrekt vända sig ifrån och gå undan, ett bra sätt att avstyra ett bråk på.

Lexi fick tejpöge när vi kom in, det var längesedan, men det har varit en period när hon ratat den, det gjorde hon inte idag. Jag stängde till grinden, efter att hon kommit in och lagt sig i fårskinnsfåtöljen på kontoret, så hon fick vila.

SMHI hade utlovat hällregn mest hela dagen och molnen över Danmark började bli riktigt svarta, så vid elvatiden så åkte vi ut till Pålsjö skog. Vi gick vår promenad, det regnade lite men lövverket från träden skyddade oss rätt bra, precis när vi kom tillbaks till bilen, så började det att ösregna, vägbanan blev full av vatten. Vilken tur vi hade med vår promenad. Lexi blev avtorkad i bilen, där har jag flera handdukar, vis av åren som hundägare som man är.

När vi kom hem och hade ätit vår lunch, så satte jag mig för att läsa, då började Lexi dra fram alla sina leksaker till mig, den ena efter den andra. Jag var inte så sugen på lek, så jag ignorerade henne mest, fast jag kommenterade lite hennes försök till uppvaktning av mitt leksinne med, Vad fin den är sa jag, när hon kom med varje ny leksak.

Kvällspromenaden tyckte Lexi vi kunde ställa in när hon stoppade ut huvudet från porten, det regnade, men ok lite kissnödig var hon så hon hängde med till Teatern, sedan undrade hennes blick om jag menande allvar med att promenera mera. Hon hängde med om än med lite förvånad och motvillig uppsyn. På väg upp för Hälsovägen träffade vi Jack, en Dobermann/Hamiltonstövare som vi träffar från och till utanför oss. Lexi gick försiktigt fram och hälsade. Han stod som förstenad och rätt som det var så fick han liv och gick mot Lexi. Det tyckte hon var konstigt, så i förebyggande syfte så gallskrek hon, bättre att säga till att man är liten innan man blir påhoppad verkade den taktiken gå ut på, Jack stannade till och sträckte försiktigt fram nosen.

Jag lagade middag på kvällen och i den ingick morötter, Lexi fick en halv morot, det var längesedan hon fick det senast. Hon blev jätteglad och sprang iväg och kastade med den ett tag, innan hon la sig på köksgolvet, vid mig, och åt upp den. Vi hade lite kvällslek och träning, inkluderat Tända lampan innan det var min tur att bara sitta, äta, titta lite på teve och inte behöva tänka hund.