Fredagen den 12 September ;

Larödbaden, en av alla mina trevlig hundpromenader gick vi idag, första gången för Lexi här. Perfekt septemberväder, sol, cirka nitton plusgrader, helt vindstilla och några små tunna moln som gled fram på himlen. Laröd en gammal fiskeort två kilometer norr om Helsingborg, som idag är en villaförort och här ligger även Sofiero slott.

Promenaden tar knappt en halvtimma och den går längs med havet, med både sandstrand, hedmark och lite blandskog, här finns gott om kaniner, som oftast är i sina hålor på dagtid men ibland så sitter dom där, det får vi se hur det går den dagen vi ser dem, idag var det inga synliga kaniner. Ibland är här många hundar, ibland någon och andra tillfällen helt tomt, idag träffade vi en röd Cocker Spaniel kille på två år vid namn Bobby. Han lyssnade inte till sin matte och husses, Stanna Bobby när vi kom gående efter dem, så han sprang oss till mötes själv. Lexi var lös med bara sitt ”jakthalsband” på sig, det orangea med mitt telefonnummer skrivet på som jag tidigare nämnt, här i dagboken.

Lexi avvaktade hans närmande, jag fortsatte om än långsammare framåt, Lexi stack iväg i en loop precis innan Bobby nådde fram, de lekte en kort stund ”jaktleken” sedan hälsade de och därefter kom Lexi efter mig. Vi gick en bit till och där smalnar stigen av betydligt, så mycket att man inte ser mer än högst fem meter fram på sina ställen, där mötte vi en Svensk/Dansk gårdshund, som lyssnade på sin mattes Stanna. Vi passerade varandra med ett Hej och kopplade hundar.

När vi kom tillbaks till bilen så satt jag där på en bänk ett tag och Lexi undersökte sin nya mark väldigt noga och rullade sig i gräset, hon ville inte gå in i bilen, vilket var helt förståeligt men min mage kurrade och jag hade mer att sköta även om vädret idag inbjöd till utomhusvistelse mest hela dagen. När vi kom hem fick Lexi ett Nagut kex, som hon tog med ut på balkongen och åt upp, medans jag njöt av min kokta torsk med citronsås.

Efter lunchen så fick Lexi vara ensam nästan två timmar. När jag kom åter så gick vi en kort kissväng, fast att både Lexi och jag njöt av vädret och skulle vilja gå en jättepromenad, så gör min operation sig påmind, det sticker liksom i såret när jag varit för aktiv, bara att vila en stund alltså och se fram mot en skön promenad i skogen i eftermiddags-kvällningen.

Erik kommer idag och ska vara i Helsingborg några dagar framöver, Lexi kommer att bli överlycklig. På tal om Erik så kom jag att tänka på att jag helt glömt bort att berätta att när Lexi åker i hans bil till och från skogen till exempel, så är där ingen hundplats till henne i bilen, så hon åker på golvet på passagerarplats fram. Det har Erik själv lärt henne, att sitta där och inte gå upp i sätet, det gjorde han under den tiden som han skötte henne och jag var helt nyopererad. Kortare sträckor så kan hunden sitta på denna plats, den är säkrare för hunden än att sitta upp i sätet utan bur eller säkerhetsbälte på. Man skall dock tänka på att inte ha någon högre fart på fläkten mot golvet och inte ha för varmt eller kallt på den, när hunden sitter på denna plats.

Nu är klockan halv fem och jag och Lexi skall gå på en eftermiddagskvälls-promenad. Vi gick längs med stranden nedanför Gröningen, där är det kul, både att rulla sig i tången och äta av blåmusselskalen, idag tog hon en blåmussla precis i vattenbrynet, hon doppade ner hela nostryffeln under vattnet och så är det givetvis också extra roligt att gräva i sanden på stranden.

Vi gick Landborgspromenaden hem, där träffade vi en Golden Retriever kille som var mycket stillsam i sin hälsning och tyckte ganska snabbt att Lexi var ”jobbig /ointressant”. Vi stod också och pratade med ett par grannar till oss, som numera är hundlösa, dem behandlade Lexi som hon kände dom väldigt väl och var ivrig i sin hälsning, fast hon faktiskt aldrig hälsat på dem förut.

När vi kom in i den trängre delen av landborgspromenaden så återföddes ”spökena”, Lexi tyckte att en dam i svart och vita kläder var mystisk och hon väntade spänt på att damen passerade oss.

När vi kom fram på vår gata så såg jag att Eriks bil stod utanför, jag sa till Lexi men hon verkade inte registrera hans doft förrän vi var precis utanför vår ytterdörr, hon blev jätteglad och hälsade på honom som vanligt, nästan som en ”våldtäkt” ger hon sig i kast med att kyssa/slicka honom i hela ansiktet och liksom välter omkull honom så hon kan gå på hans bröst, ja visst är det så att Erik sitter i en sådan position att han lätt tappar balansen när hon hoppar och har sig mot honom, annars hade hon inte varit förmögen att välta honom, han är en fullvuxen kille på nästan två meter.

Vi visade Erik hur långt vi kommit med Tända lampan och så visade hon DogSmart, just nu terroriserar hon Erik med en av sina pipleksaker.

Vi gick ut och käkade på krogen, Erik och jag, just när vi gick så skällde Lexi till en gång. Detta var första gången som hon varit med om att både Erik och jag samtidigt lämnat henne och dessutom var klockan sju på kvällen och teven hade jag satt på, när vi kom åter en timma senare så var det tyst vad vi kunde höra.