Lördagen den 13 September ;

Imorse kunde jag förbereda frukosten och vattna blommorna, utan att jag varit ute med Lexi, hon låg kvar i sängen med Erik. Jag tror att det även för hundar är mysigt, att göra som Lexi gjorde idag, ligga kvar i sängen och höra familjen pyssla.

Lexi och jag åkte till Sofiero slott där är hundutställning i helgen, det är det varje år i September månad. Det var fint väder och massor av människor, barnvagnar, och hundar överallt. Förutom utställningen så är det massor av försäljning av allehanda hundattiraljer i montrar/tält och så var det Agilitytävling.

Lexi hälsade näsa mot näsa med några hundar, en långhårig Schäfer unghund, en Tibetansk Terrier, en Rhodesian Ridgeback, en Sheltie, en Lagotto Romagnolo, en Labrador Retriever och några till. På hela detta området, Sofiero, och alla dessa människor och hundar så uppförde hon sig lugnt och trevligt, hon till och med lyssnade de flesta gångerna som jag tilltalade henne.

När man skall sick-sacka sig genom en folkhop kan det behövas lystring för att slippa bli insnärjd eller trampad på, vi var där i två timmar ungefär. Med oss hem hade jag givetvis en ny leksak, en mjuk krokodil, verkar ha fått fnatt på krokodiler, som hade ett lustigt nytt ”pip”ljud, den lät nästan som en gris eller ko eller.., den tyckte Lexi var kul, hon började genast att leka med den och bita i den. Kvalitén var nog inte den högsta märkte jag, så man får ha bra koll när hon leker med den så att den inte går i sönder och hon får i sig olämpliga delar.

När vi hade varit hemma en stund och ätit lunch, så åkte Erik och jag en tur med båtarna, Helsingborg - Helsingör, det betyder att Lexi fick vara ensam i lite mer än två timmar. När vi kom hem så stod hon mellan ytterdörren och gallret, hon hade krafsat bort mer målarfärg från dörren och det värsta var att hon varit ledsen, undrar om hon väsnats/varit aktiv i början eller i slutet av tiden hon var ensam.

Vi satte på selen och långlinan, laddade fickan med godis och åkte en tur ut till Thalassa, hon hälsade på en glad Havanais kille vid fårhagen där vi träffade honom och samtidigt så kom det en Golden, hon ignorerade den och Tackade för hälsningen med Havanaisen och gick med vårt håll utan att försöka nå Golden hunden. Mat i sitt Fun Bone när hon kom hem och så leka med den leksaken jag hade med hem från båtarna en rugbyboll, som bara lät när den studsade mot något, jättekul den med, tyckte Lexi.

Hon somnade tidigt framför teven, mycket spänningar har det varit idag, hundutställningen och så den långa ensamma stunden.