Söndagen den 14 September ;

Första morgonen på länge som jag slapp hoppa i kläderna, Erik tog morgonrundan. Nu på morgonen så blir det omvårdnad för Lexi, klofilning, öronrensning, sköljning av hennes ögon som hade lite sekret i sig i morse och lite pimpstensborstning.

Vid tvåtiden så gick vi en lång promenad i skogen, Erik Lexi och jag. När vi gått nästan hela rundan satte vi oss i solskenet på en bänk och njöt, på bänken satt vi nog i över en halvtimma. Under den tiden höll sig Lexi väldigt nära, trots att hon hade frihet att röra sig, det passerade flera människor och Lexi gick inte dem till mötes, utom två damer som själva stannade upp och hälsade på henne, då hälsar hon väldigt kärvänligt.

Hela stunden vi var ute tog två timmar, Lexi fick sköta sig själv mesta tiden, några Stopp med visselpipan för att släppa förbi cyklister och spatserande gjorde jag och det lyssnade hon till perfekt. Jag la några godisar på stubbar jag passerade, så att hon fick hålla koll på mina förehavanden. Hon stack tillbaks till stubben och hittade det jag lagt där.

Ibland tar energin slut på att aktivera och jobba även med sin hund. Jag försöker plantera in hos mina hundar skillnad på arbetsdag och helg, det brukar dom lära sig rätt fort. Hos mig är det så att jag arbetar mycket med mina hundar i veckan, dels på grund av att det är mitt arbete och dels för att det är ett trevligt sätt att ha hund, på helgerna brukar det bli mindre engagemang med hunden men mer kompakt det som blir, för att hunden skall få komma ut och få göra av med energin.

Så i princip är det så att mina ”vuxna” hundar får vila lite mer på helgerna precis som vi människor gör och då blir där lite mer tid för mig som matte att göra annat, som inte innefattar hunden. Lexi är fortfarande en ung hund så ännu är det inte riktigt så för henne, att hon är ensam långa stunder för att jag är på någon konsert, teater eller så och att hon får en jättelång promenad på helgen. Men jag håller på att arbeta fram det, så att livet kan bli behagligt, tryggt och bra för båda parter, både hund och husse/matte.

Lexi var trött resten av kvällen och det blev en kissrunda runt omkring i Kungsparken, Erik sov hos sin katt. Jag lät Lexi ligga kvar i sängen när jag somnade, men vaknade en stund senare av att det var för trångt, jag la in henne i hennes Plats. Ytterligare ett par timmar senare så hör jag Lexi gå ner för trappan för att gå och dricka, hon kom inte tillbaks utan la sig tydligen där nere och sov. Hon ligger som en ”groda” det vill säga med bakbenen helt utsträckta och har gjort det en hel del de senaste dagarna, framförallt i sängen.

På morgonen vaknade jag av att hon låg kloss in på mig.