Fredagen den 19 September ;

Vi gick till Parapeten på lunchpromenaden, på väg ut mot själva ”ön” så att säga, där Parapeten restaurangen ligger, så passerar vi kustbevakningsbåtar och lotsbåtar. Precis när vi kom där idag så kom en av båtarna in, Kullen en hög, stor och till färgen svart båt, jag trodde Lexi skulle reagera på att den höll på att lägga till. Den styrde med bredändan mot oss och kajkanten, men Lexi tittade bara och gick vidare. Lite längre bort upptäckte hon något lite kul nere i vattnet, en färgglad påse, hon tog ett par trappor ner mot en liten brygga nästan nere vid vattennivån, hur kaxigt som helst, jag belönade henne med att kasta ner en Doko till henne.

På Parapetens gräsmatta träffade vi en Dansk, en Tibetansk Spaniel herre som Lexi hälsade på, vi hade godissök på gräsmattan innan vi gick ner på stranden. Idag var vi helt ensamma på stranden, så Lexi fick springa fritt, hon hittade en gammal strumpa, som någon fyllt med sand, den blev en kul leksak för en stund. När vi lämnade Parapeten ”ön” så gick vi på den sidan så att Lexi kunde gå på vågbrytarmuren, hon hoppade upp på den av sig själv och hoppade ner på mitt ord Ner, då jag gav henne lite stötdämpande stöd genom att hålla i hennes sele.

Vi promenerade Marinan tillbaks och ut på Gröningen där Lexi hälsade på Kajsa en Shi Tzu valp. Lexi förvånade mig, hon är ju väldigt yvig i sina hälsningsrörelser men med Kajsa tog det bara en kort stund, så la sig Lexi ner så att deras möte skulle bli enklare, verkade det som hon tänkt. Baloo kom in på Gröningen och vi följde med honom på hans korta lunchkissrunda. Både Lexi och Baloo var överens om att det luktade jättegott på en speciell plätt på Gröningen, där dom båda rullade sig samtidigt, omsorgsfullt, igen och igen.

Vi åkte till Pålsjö skog och gick en helt kort promenad utan några initiativ från mig. Lexi belönas för närhet och ögonkontakt, hela tiden och idag ofta med godisarna jag tagit med. Jag hade tänkt att arbeta lite med henne men mitt öra bråkar igen eller fortfarande så jag tappade lusten. När vi kom hem så jobbade jag lite medans vi lekte med Rugby bollen och så gömde jag hälften av hennes mat, torrfodret, i lägenheten för henne att söka, nu skall vi Tända lampan och sedan hålla kväll. När jag gjorde mina kvällsmackor så visade Lexi extra stort intresse, så jag gjorde en tejpöge till henne, den slank ner den också.

Imorgon skall jag till Danmark på föredrag och då skall Lexi vara hos Rose-Marie. Till Danmark är det tänkt att Lexi skall följa med mig i framtiden, jag är där till och ifrån. Jag skall ta och rabiesvaccinera henne nu i höst, tror jag. Så är hon klar att följa med till sommarn.

På vår kvällskiss bort mot Teatern, så passerar vi lilla sceningången. Där var det föreställning ikväll och vid ingången, utomhus, hade det dekorerats med, över två meter långa kvastskaft, svartmålade stående i en svart målarhink med cement i, på toppen av kvasten satt ett stort ansikte i profil med tunt duchesstyg hängande ner som hår.

De såg festligt ut för mitt öga men jag har full förståelse för Lexis reaktion. Hon tvärstannade cirka tio meter ifrån dem och tittade, jag inflikade det är Ok. Efter en stund så gick Lexi med på att gå närmare och vi kom fram så att hon kunde lukta på hinkarna, därefter fortsatte hon förbi figurerna och gick till gräset och skötte sina behov, duktig tjej tycker jag. Bra med sådana här små händelser som får stärka Lexis förtroende för att man kan lita på att det är ofarligt om matte säger det.