Lördagen den 20 September ;

Idag skall jag åka till Danmark och Hilleröds brukshundklubb, för att prata om utbildning av brandvarningsinstruktörer, åt Pedigree klubben. Jag hade igår kväll förberett och packat Lexis saker som skulle med till Rose-Marie, där hon skall vara idag när jag är i Hilleröd.

Jag är så nöjd och glad för att Rose-Marie vill ha Lexi åt mig, vara Lexis extramatte. Det gläder mig eftersom jag vet precis hur Rose-Marie är med hundar, då hon gått sina kurser hos mig och jag känner både henne och hennes familj, plus att hennes underbara hund Bonnie, som tyvärr inte finns längre, var ett strålande bevis på god hundhållning.

Det är glädjande och avslappnande att få lämna Lexi där, jag slipper ge några som helst instruktioner bara säga ungefär när hon skall ha mat och vad för hjärngymping trix Lexi kan, så vet jag att Rose-Marie arbetar lite med detta om hon vill och kanske påbörjar någon annan inlärning.

Jag var ute en kissrunda med Lexi vid Teatern halv sju imorse, så att jag i lugn och ro fick min frukost och vakna till. Jag tog en taxi med Lexi till Rose-Marie och avlämnade henne ganska snabbt, då Lexi bara rusade in utan att vänta på mig eller ta någon större notis om ifall jag var med, jag sa Hej då Lexi, du får Vänta medans jag gick ut genom dörren igen. Lexi hade saknat mig en stund senare och varit lite gnällig ett tag.

Jag kom och hämtade henne vid sextiden på kvällen och det hade varit jätteroligt och trevligt att ha Lexi, sa både Rose-Marie och Linnea, dottern i huset. Lexi var väldigt hoppig och bitig när hon hälsade mig, svårt att behärska sådan lycka, för det är ju faktiskt så att Lexi visste ju inte att hon bara skulle vara borta ett tag och att jag kom åter.

Det är möjligt att den lite äldre hunden lär sig att vi lämnar den och vet att vi kommer åter men hur skall en ung hund veta det. I hundars värld så är man tillsammans alltid i flocken, utom när man är valp. Lexi är inte längre valp utan unghund och hade hon levt i en vild flock så hade hon inte blivit lämnad av flocken att stanna hos en obekant flock för att sedan bli hämtad. Rose-Marie är inte obekant för Lexi men Lexi tillhör inte Rose-Maries flock eller Kerstins, hon som har hundpensionatet.

Hur tolkar en hund att vi lämnar den, den förstår ju inte vårt verbala språk och som sagt hundar har inte det levnadssättet som vi människor, därför är det av yttersta vikt att man tar stor hänsyn till vem man lämnar sin hund hos, när man måste någon gång och gärna att man tränar detta flera gånger, att lämna hunden, även om man inte behöver. Jag tror att det blir lättare för hunden att tillfälligt vara i en annan flock om den som valp/ung hund har fått vara hos andra ibland, då och då.

Lexi hade vid ett par tillfällen gått och gnällt lite efter mig men varit snäll och trevlig. De hade varit på en promenad i ett härligt område som kallas Jordbodalen, en promenad i parkmiljö med lite backar. När de var där så hade Lexi varit lite försiktig vid åsynen av nya ting, som exempelvis förbipasserande cyklister, som cyklade bakom en häck och allt man såg av ekipaget var huvudet. Barnskratt och andra uppdykande ljud och föremål hade fått Lexi att ta till sin Pinscherförsiktighet, det vill säga stanna upp och beskåda och försöka förstå vad det var ljuden kom ifrån och vad det var för ljud.

Hon var rejält trött, hon somnade i hundsängen som är precis vid köksbordet hemma hos Rose-Marie, vi satt där och pratade om dagen en timma nästan. Lexi hade slumrat ett par gånger under dagen men inga längre stunder. Tillgången till trädgården, Rose-Marie och Linneas uppmärksamhet, underbart sommarväder, promenad på helt nytt ställe och ingen matte gjorde säkert Lexi lite mer vaken och alert än en vanlig dag.

När vi kom hem så Tände Lexi lampan till mig på sängloftet och fick sin mat ihop med lite leverpastej i sin matskål, hon åt den och sedan var det mest sömn som hon behövde men hade lite svårt att helt slappna av förrän jag fixat färdigt och satte mig framför teven. När vi kom upp på sängloftet senare så gick Lexi direkt in i sin Plats och somnade.

Hon är rejält skendräktig den lilla stackarn, hon har mjölk i juverna och inte bara i de bakersta utan även dom vid frambenen. Jag skall ta en diskussion med Leena och med en veterinär om detta, så skall hon ju inte behöva ha det efter varje löp och dessutom kan man misstänka att det blir värre/mer till de andra löpen, eftersom detta var hennes första löp och det första brukar vara mildare i alla sina förlopp.