Söndagen den 21 September ;

Klockan sju var vi upp och ute Lexi och jag, sedan kröp vi ner i sängen igen och sov en stund. Susanne ringde på förmiddagen och ville ha lite frisk luft, så vi åkte och hämtade henne vid lunch och gick en promenad i skogen.

När vi kom till Pålsjö skog så var det massor av människor där och någon slags tävling, jag vände helt om med bilen och vi körde till Svedberga Kulle, där hade Susanne aldrig varit. Oftast är det få människor på Svedberga, så även idag. Vi mötte i början av skogen hemvärnet med lite hundar på träning och senare på promenaden två par, annars hade vi skogen för oss själva. Vädret var ömsom åskmuller (vilket Lexi inte brydde sig om), regnskurar och solsken, vi klarade oss nästan från regnet, det kom på vår sista bit och det blötte ner oss rejält.

Lexi var lös mesta biten och skötte sig utmärkt, hon håller sig runt om hela tiden, är max tio femton meter bort och i de fallen som hon upptäcker att jag är långt bort så kommer hon som ett skott, utan att jag kallar på henne. Jag hade köttbullar med i godisfickan idag också, det är viktigt att Lexi uppfattar mina belöningar som goda, speciellt så här trotsåldern som hundar är i mellan sju – elva månaders åldern. Lite olika för olika raser och individer när tonåren börjar, slutar och hur mycket intresse av att trotsa som finns hos individen. Trotsets intensitet kan säkert också spela in hur man blivit behandlad fram till tonåren och givetvis vad man får för effekt på matte/husse när man testar dem.

Jag kopplade Lexi när vi gick förbi lite kvigor, deras hage är inhägnad med tre el-trådar och det skulle vara lätt för Lexi att antingen komma på tråden och få sig en stöt, vilket jag tycker är helt onödigt och eller att hon kan slinka in i hagen under den understa tråden, vilken inte var placerad speciellt långt ner och då kunna jaga eller busa med kossor.

Ett par vi mötte i skogen, där hade damen stavar som hon gick med, modernt och säkert nyttigt, dom stavarna gick Lexi fram och tittade på. Jag fick be om ursäkt att hon störde dem, här får jag vara lite mer uppmärksam på möten när Lexi är lös. Hon är ju jätteduktig på att passera/ignorera de flesta i linan.

När vi kom hem så var det lite att sköta om efter att vi varit i regnet, byta till torra strumpor, byxor och sånt plus Lexis. Visserligen torkades hon i bilen men lite blöt på ryggen var hon fortfarande. Igår kväll så tyckte jag att hon var ovanligt killig mot bakdelen så jag gjorde en fästing-check igen och jag hittade en som troligen satt sig igår, av storleken på den att döma. Den satt precis vid sidan om anus, jag tog bort den.

När jag sprayar Lexi med Rosmarinvattnet så är jag nog slarvig, så till vida att jag inte sprayar under svansen, det kommer jag ju att börja med nu. Jag hade sprayat henne igår innan jag lämnat henne till Rose-Marie men det var kanske långt emellan, tills de var på promenad och i Jordbodalen är det mycket buskar och träd, dessutom är där ett hjorthägn, hjortdjur är ju värddjur till fästingen, så där det finns hjortdjur och hare finns det fästing, åtminstone upp till Dalälven i Sverige. I norra Sverige är man ännu befriad från fästingar.

Susanne följde med hem och vi fikade, sedan lånade hon min dator då hennes knasade, hon behövde lite arbetsmaterial från internet. Under tiden, så satt jag och läste, då låg Lexi med mig i schäslongen och tuggade på sin tuggis. Jag filade klorna på Lexi, serverade hennes mat i Fun Bone och vi visade Susanne att hon kan Tända lampan. Som belöning efter klofilningen fick Lexi DogSmart med nytinade leverbitar i, hon lyfte upp klossarna lugnt, säkert och metodiskt. Vi följde Susanne en bit på väg hem och sedan är det mest bara kväll kvar.

Härligt att bli överraskad, nu när jag satt i soffan och tittade på teve så påkallade Lexi lek med olika föremål, så som den gröna krokodilen, den lille piggige pipen, så sa jag till henne att hon skulle hämta bollen i Lyan/Platsen bakom soffan. Hon stack dit och efter ett fel, hon kom med strumporna först så kom hon med Bollen. Jag som inte talat om bollen på säkert en månad, hon applåderades tyst och den lille piggige kastades iväg ut i köket som belöning, duktig tjej va?