Söndagen den 28 September ;

Lång, slow morgon. Erik kissade Lexi och sedan var det frukost på förmiddagen med Tejpöge till Lexi. Ulrika kom en stund vid lunch och pratade, Lexi gjorde sig till för henne, genom att visa olika leksaker och försöka få hennes uppmärksamhet genom att pussa på henne. När vi blev för tråkiga, enligt Lexi så la hon sig i en av fåtöljerna och sov djupt, hon snarkade.

Vid tvåtiden åkte jag, Erik och Lexi till Kullaberg, där är härliga promenader och där har Lexi inte varit förut. Det är ett kärt promenad ställe för mig och alla mina tidigare vovvar uppskattade extra att få promenaderna där. Det är fyra mil till Mölle och Kullaberg från Helsingborg, så det blir oftast på helgerna som det blir promenader där och då mer ofta på höst och vinter än vår och sommar. Kullaberg är mer befolkat på sommarn, det är dessutom mycket fästingar där och huggormen trivs fint med på Kullaberg, dessa tre detaljer gör att jag oftast föredrar Kullaberg på höst och vinter, då är det härligt där.

Lexi var lös hela promenaden som tar ungefär en timma, då ingår även en tio minuter – en kvart på bänken vid lilla sjön. Där är det nästan trolskt, det växer både röda och vita näckrosor i sjön.

Promenaden går på grusstigar som är backiga på en hel del ställen och på vissa avsnitt breda nog för röjningsfordon och på andra ställen knappt breda för att två personer kan gå i bredd, underlaget är blandat grus, lergegg efter mycket regn, stenigt till slipprigt på avdöda tallbarr och löv. Vid sjön träffade vi ett par med en äldre Shetland Sheepdog herre, Lexi tog full fart och rusade mot honom, när hon kom fram så gjorde hon en lov runt honom, kom tillbaks mot oss för att åter rusa mot honom. Hon hade mycket ragg rest och for runt, runt. Det var knappt att han kunde hälsa på henne, hon var lite rädd för denna stillsamma Sheltie herre.

Vi träffade även tre andra par, då visslade jag Stopp och folket passerade oss, Lexi stod stilla och fick sin belöning tillsammans med kontaktordet Framåt och hon skuttade vidare. Hon höll sig hela tiden inom tio – femton meter från mig och Erik och njöt nog av alla härliga skogsdofter. Vädret var också perfekt med hög luft, stilla med växlande moln och sol, cirka femton – sexton grader plus.

I bilen hem så var hon jättetrött men samtidigt nyfiken på det utanför vindrutan, så hon sov lite och tittade ut lite. Hon satt på en stor handduk i baksätet idag i Eriks bil, fyra mil enkel väg är för obekvämt för både henne och mig att ha henne vid mina fötter i bilen, på passagerarplats.

När vi kom hem fick hon sin mat i Fun Bone, som vanligt och blev extra kontrollerad om hon fått några fästingar med sig, vi gjorde faktiskt en koll innan hon hoppade upp i bilen också. Det var Erik som gjorde det, för jag ser inte så inte små detaljer så bra längre men har bara läsglasögon och dom glömmer jag hela tiden att ta med.

Efter kvällsmaten, kyckling i currysås, med ananas och mango Chutney, Lexi fick bara ris och kyckling plus sitt torris i Fun Bone, så vid teve dags, gick Lexi och la sig i hundkojan bakom soffan och där låg hon, trevligt att hon funnit denna platsen.

Jag tror jag nämnt det förut men det är värt att tas upp igen, när Lexi kommer upp nära ibland, så gör hon en kullerbytta i soffan eller ens famn, detta sker nästan varje dag och ibland flera gånger, det betyder gosa och tramsa i ett och samma. Lexi är ofta lite trött och har varit i lektagen ett tag när detta sker och ibland gör hon det i så trångt läge att man tror hon skall bryta nacken av sig om man inte flyttar lite på sig.