Måndagen den 29 September ;

Lunchpromenad ut till Parapeten, idag var det kallt, skulle behövt ett par vantar, men Lexi verkade tycka att det var ok. Lexi fick vara lös på både stranden och gräsmattan vid Parapeten det skötte hon bra, förutom på stranden då hon fick tag i ett ben. Det såg ut som det kom från en större fågel. När jag försökte få det, med en utsträckt hand och ett Tack, så stack hon iväg, då gick jag från stranden. Då kom hon som skjuten ur en kanon och hade släppt benet, hon belönades med en köttbullsbit och vi gick upp på gräsmattan istället, där rörde sig två personer som hon ignorerade efter att hon kollat på dem och sedan på mig och jag svarade Nej.

Vägen hem gick vi förbi Dunkers kulturhus, där hittade hon ett stort tuggummi, som jag efter lite möda fick ur munnen på henne. Vi fortsatte längs Kungsparken hem. På vår promenad såg vi utan att komma nära nog för en hälsning Hugo, Weimaraner och en äldre Schäfertik i det sällskapet med Hugo och så Fanny som gick trettio meter före oss i Kungsparken. I Kungsparken fick hon också tag på ett halvt fågelskelett, det bytte jag till mig mot sista köttbullen.

Jag gick en sväng på stan för några ärenden, ett par handskar bland annat köpte jag. Lexi var på kontoret och hade varit där ett tag med mig innan jag gick. Jag ställde undan min kontorsstol, så att hon inte kunde nå den och försöka sig på det halsbrytande numret att via skrivbordet kunna hoppa ut ur kontoret över grinden. Strax innan jag gick, så gick hon upp på sängloftet, bra tänkte jag men ledsen blev jag när jag kom på min gata, jag hörde henne yla.

Jag och Erik gick en skön promenad från Thalassa och ut om en del av skogen som jag kallar Sankta skogen, i halva denna promenadskog är det häststig, så här finns möjligheten/risken att träffa på häst och ryttare. Detta skogspartiet har jag gått i ofta men bara benämnt det Pålsjö skog, det är en tre fyra olika skogspartier, där Pålsjö skog är största biten eller åtminstone den mest kända, de sammanbinds av åkerpartier, vissa av de åkrarna är nu hagar och nyplanterade skogsområden.

Erik skall åka hem idag, till Norrland, och det blev en ledsam stämning av hela promenaden, varför jag inte var speciellt uppmärksam på Lexi. Men det var hon på oss, hon höll sig omkring oss och stannade direkt de tre gånger jag blåste i visselpipan Stopp signalen. Några godisar la jag ut på några förbipasserande stubbar men jag var tråkig idag som hundpromenadkompis, detta har säkert något gott med sig det också, då lär sig Lexi att ändå hålla sig nära fast att jag inte hela tiden är aktiv med henne.

Eftersom Erik flera dagar gått promenad med oss och sedan åkt till katten en stund och kommit igen, så självklart satt Lexi i fönstret en lång tid efter att vi kom hem och spanade efter honom.

Jag serverade henne mat och så stod hon vid mig när jag gjorde mina smörgåsar, jag gjorde en Tejpöge till henne. Den åt hon upp innan hon gav sig i kast med sitt Fun Bone.

Vi gick upp på sängloftet och tände lampan. Idag satte jag en rosa klisterlapp på lampans tryck knapp, för att underlätta för Lexi. Det är lite halvskumt när vi skall tända lampan ibland och det är svårt att se kontakten, det hjälper kanske med den rosa lappen tänkte jag.

Jag har kokat ett märgben i fem minuter och kommer att låta det svalna helt, innan Lexi för första gången får smaka, det blir imorgon.