Onsdagen den 1 Oktober ;

Lexi var trött imorse, trots att jag gick upp så låg hon kvar i sin Plats, jag gick upp på sängkanten och satte mig, då kom hon ut från sin Plats och la sig tryckt intill mig. Vi gick vår vanliga morgonsväng, som vilken dag som helst kommer att bli en längre promenad, för att göra av med mer energi direkt på morgonen på Lexi och för att det är så skönt att vakna till utomhus.

Lexi fick när vi kom upp fortsätta på sitt märgben, handduken lades ut och benet serverades, hon såg lite yrvaket förvånad ut, ännu vet hon ju inte att detta är något som blir en vana. En vana att någon gång varje månad så kommer hon att få ett märgben att gnaga på, bästa tandborsten för hundar.

Lexi har rätt så mycket ”god morgon – krafs” i ögonen på morgonen, det tar jag bort. Tvättade ur hennes ögon imorse igen genom att hälla i ögonbads vatten direkt ur flaskan in i ögat och torka sedan av det med en handduk.

Lexi fick vara ensam när jag var och klippte mig. Precis när jag kom tillbaks så ringde Ulrika och ville följa med i skogen. Jag, Lexi, Ulrika och Esther åkte till skogen och gick den svängen om Sankta skogen.

Lexi provade bara ett par gånger att få lek kontakt med Esther, som är för gammal och inte vill, sedan lät hon henne vara ifred och rörde sig utmärkt runt oss på hela promenaden. Idag var det en klunga ungdomar i skogen igen, de hade löpträning. Precis när vi kom mot dem, där de stod i klungan så kopplade jag upp Lexi men sedan när de kom springande förbi oss, lite längre fram på stigen, så stannade jag bara Lexi med visselpipans Stopp signal, hon stod blixtstilla tills alla hade passerat, hon belönades med köttbulle för denna fantastiska prestation.

Att vara åtta månader och stå stilla medans ungefär tio – tolv ungdomar springer förbi en är en prestation. Nu när vi kommit hem igen, så fick Lexi ett Nagut kex det åt hon upp och drack sedan massor av vatten. Nu ligger hon på kistan och håller på att somna men vågar inte riktigt, då jag farit upp och ner från kontorsstolen, till badrummet, därifrån till kontoret och sedan till matbordet för att äta min lunch och så nu tillbaks på kontoret, Lexi ligger och nästan tappar huvudet det ryker till när hon nästan somnar för att vakna till igen så hon kan ha koll på mig.

Vi gick en kort sväng på stan strax innan klockan sex, för att skanna in bilder från Lexis första dagar, vi gick in om blomsteraffären hem, där visade Lexi hur man gör när man Betalar, hon tog ut mitt betalkort från plånboken och hon fick applåder från Ulf, innehavaren och en kund som också stod i affären. Hon tappade kortet, jag fick det inte i handen men det viste jag ju att momentet är långt ifrån klart men ändå att kunna koncentrera sig så att hon kunde göra detta ”trick” utanför hemmet, det är ju mycket svårare att klara av koncentrationen på andra platser än hemma, det är mycket bra. Vi träffade Håbe strax utanför porten, trots sin ålders skruttighet, så var han väldigt intresserad av Lexis bakdel, hon doftar så klart med mjölken i tuttarna.

När vi kom hem så ville hon leka så jag ställde upp en stund på att ”bråka” om strumporna, det är kul tycker Lexi, då får man ge utlopp för att morra och ta i. Men det är inte en regelrätt dragkamp jag ställer upp på, tre gånger sa jag Tack Lexi och hon släppte, jag kastade iväg strumporna och hon fick göra något för att få hämta dem så att drag-leken kunde fortsätta. Hon fick från sitt lägga sig Plats, hon fick komma in i Fot position och därifrån gå mellan mina ben och slutgiltigt Vinka. Jag fyllde både Smart – Dog och den andra som man skall putta plattorna för att nå godisen i och gav Lexi, hon löser dessa uppgiften blixtsnabbt.

Jag hittade ännu en fästing på Lexi, på halsen vid strupen, fästingarna sätter sig på annorlunda ställen, tycker jag men å andra sidan så har de inte så bra chans att sätta sig var som helst, då Lexis päls är tät och glatt. De är små kameleonter fästingarna, de kan till viss del anpassa sin färg efter underlaget de sitter på. Lexis fästingar som jag tagit, fyra stycken, har varit i hennes hjortröda färg.

Fästingen i sig är inte farlig, de suger sig full med blod och sedan släpper den och faller av, om det inte vore för att många fästingar bär på sig ett virus som i sin tur tar sig in i blodomloppet på hunden och får den i värsta fall sjuk. Erlichia och Borelia heter de två typer av virus som hunden kan få via fästingen, det man kan göra är ju att för behandla sin hund med det preparat man finner bäst och sedan minutiöst kolla igenom pälsen på hunden varje dag. Ju kortare tid fästingen suttit på hunden ju mindre risk att viruset har överförts.