Fredagen den 3 Oktober ;

Snabbkiss vid Teatern imorse, för vi skall hinna gå vår skogspromenad så att jag hinner vara i skogen till klockan ett igen, då har jag en konsultation där och Lexi får prova på ensamheten hemma.

När vi kom fram till Teaterns gräsmatta, så såg jag Morris, den andra gamla Golden herren i kvarteret, ligga orörlig på gräset, hans husse Björn och en kille till stod vid honom. De bar iväg Morris, då lyfte han på huvudet, nu är det nog så att livet tagit slut på Morris kropp. Lika hemskt är det varje gång man mister sin hund, för mig sitter den akuta sorgen i väldigt länge, ett år ungefär. Morris och Håbe och alla andra gamla hundar som finns, tillför unga hundar väldigt mycket när de träffas och framförallt till valpen/unghunden med sitt lugna och sansade sätt de bemöter eller ignorerar de ungas ystra sätt på. De är läromästare i värdighet utan att behöva göra något annat än att bara vara, en härlig syn när man bevittnar mötet med en gammal och en ung hund och för mig en härlig känsla att Lexi fått möjligheten att träffa Morris, Håbe och lära.

Det är inte alltid som det blir som man tänkt sig, Lexis och min skogspromenad tog längre tid än beräknat, för vi träffade en gammal bekant till mig och det gick bara inte att avfärda ett samtal. Jag fick henne att gå vårt håll, Lexi sprang lös och skötte sig perfekt. Trots att jag går och pratar och då inte är helt mentalt med henne, så är hon vaken för lilla minsta ljud/signal från mig.

Lexi fick följa med på konsultations promenaden och efter den så fick hon sitta och vänta i bilen, det blev över en timmas väntan, så på så vis fick hon sin dagliga dos av träning idag också. När vi kom hem flera timmar senare, så var jag lite frusen och hungrig, det sistnämnda stämde även in på Lexi. Hon pockade på för mat och medans jag värmde min pasta med grönsaker, så gjorde jag en Tejpöge till henne och fyllde hennes Fun Bone med torrfoder. Hon satt vid mig när jag åt och vädrade, när jag var mätt så satte jag ner talriken till henne på golvet, jag gör det ibland. Hon slickade den ren från pasta med wok grönsaker med tomatsås och även med lite ketchup på, nu ligger hon i ”sin” favoritfåtölj och sover gott, klockan är redan halv fem och vi som åkte till skogen strax efter elva.

Lexi gick in i sin hundkoja och la sig vid halv tiotiden, precis när jag tänkte gå ut sista svängen, hon fick ligga kvar där en bra stund innan jag ”drog” ut henne. Det är ett tecken som jag gillar att hon kan gå undan så för sig själv, annars är hon ju en hund som är rätt nära hela tiden. Inomhus tycker jag det är trevligt om hunden kan vara lite för sig själv, det känns ju befriande för mig och hon vilar dessutom bättre då.

Jag vill bara kommentera att jag sprayar Lexi med Rosmarin vattnet varje dag innan skogspromenaden även om hon tycker det är jobbigt och kan försöka komma undan det genom att gömma sig under fåtöljen. Jag försökte för ett bra tag sedan att spraya ner en handduk och sedan torka Lexi fuktig med den, men det var för bökigt så det gjorde jag bara några dagar. Skulle vilja hitta ett sätt som var bekvämare för mig och mindre irriterande för Lexi/hunden.