Söndagen den 5 Oktober ;

Imorse vaknade jag av att Lexi låg kloss på mig, det var längesedan. Jag har den senaste tiden vaknat först, innan Lexi, eller åtminstone innan hon har kommit till mig i sängen, för god morgon hälsningen. Vi somnade om igen efter en tidig kiss sväng och frukost, Tejpöge med en klick kaviar på till Lexi och varm choklad med kaviarmacka till mig, hmm gott och mysigt.

Detta med att låta hunden sova hos en i sängen, är ju högst personligt vad man vill men en sak man bör tänka på som hundägare är att man bör låta hunden sova nära oss, om än inte i samma säng så i samma rum, om den vill. Det är dels det naturliga, speciellt för unga hundar, att sova ihop med flocken och för oss människor så är det ju praktiska att ta vara på hundens lätta sätt att sova och därmed vaktande egenskap. Vaktande mot både inbrott, brand och kanske att lillan vaknat och går i sömnen, hunden lär inte sova över något ljud i natten, som vi människor säkert gör.

Vid halv elva tiden hade Lexi fått nog och började tjata om att något skulle hända och jag som precis börjat läsa en så trevlig bok, okey då. Jag sprayade henne med Rosmarinvattnet, tog på selen och flexikopplet, stoppade fickan full av vovvegodisar och jakthalsbandet, visselpipan runt min hals och ett äpple som färdkost. Vi gick till Pålsjö skog, igenom den ut om Pålsjö gård, där det är så mycket hästar och tillbaks mot Thalassa, vi var ute på en jättelång promenad, som säkert hade blivit en mil om vi inte fått skjuts en bit hemåt.

Vi träffade Karma, det var flera månader sedan och han var väldigt intresserad av Lexis nya lite vuxna doft, troligen mjölkdoften och efterdofter av löpet eller så har det blivit så att Lexi är en sådan tik som alltid luktar gott, tycker hanhundarna.

Lexi försökte få igång honom att springa och leka och ja några galoppsteg tog han den tolvåriga Engelska Springer Spaniel herren Karma. Och så kom Olle det var också längesedan vi träffade honom, han var också intresserad av Lexis doft, trots att han är kastrerad. Kastration innebär ju inte att näsans liv upphör, så visst finns det fortfarande goda dofter hos en tik att upptäcka trots att man inte är i stånd att varken kunna eller vilja para sig.

Lexi sprang och försökte få igång herrarna, Olle var kopplad och Karma hade fått nog. Dessutom så vet man som äldre hund att ointresse ger också resultat, Lexi kom ju tillbaks och hälsade och svansade för de båda, efter en stund la hon sig ner, hon var trött. Vi passerade bäcken, Karma hoppade i medans Lexi bara blötte ner ena tassen då hon drack. Jag märkte hennes trötthet och därifrån vi var hade vi nog tre kilometer kvar hem, så jag frågade om vi fick skjuts av någon, Olle och hans husse eller av Karma och hans matte, som skulle på vårt håll. Vi åkte med Karma nästan hela biten hem, de skulle på vårt håll.

När vi kom upp så fick Lexi en ny erfarenhet. När det är lite sörjigt ute, så brukar jag ta lite ljummet vatten i en bunke och doppa i hundarnas tassar och sedan torka dem, så att man slipper kladdet i hemmet.

Jag hade Lexi klämd mellan mina ben och doppade hennes framtassar en och en i bunken med vattnet och torkade dem torra. Hon försökte backa sig ur läget men lyckades inte. Detta är ett så praktiskt sätt att detta lär hon få lära sig.

Med korthårshundar är det mest tassar och eventuellt magen som blir smutsigt och att doppa tassarna i en bunke med vatten är både praktiskt och effektivt. Hon fick en godispreparerad mjölkpaket och sedan var det natti, natti, hon ligger nu på kistan i burspråksfönstret, även en Pinscher kan bli trött, än om jag ibland funderar, hon är ju mer eller mindre vaken hela dagarna eller vaksam på mina göromål.

Susanne kom på kvällskvisten på besök, Lexi kysste henne flera gånger nästan lika våldsamt som hon gör med Erik. Senare på kvällen kom även Ulrika, vilken fest tyckte nog Lexi som nu kunde få uppmärksamhet från tre håll, hon drog fram några av sina leksaker för att vi skulle engagera oss. Det gjorde vi en kort stund, när det sedan blev för mycket flicksnack och för lite vovvelek, så gick Lexi in i hundkojan. Där låg hon tills flickorna gav sig hemåt vid midnatt.