Måndagen den 6 Oktober ;

Vi gick en längre morgonpromenad imorse också, det skall jag nu försöka göra varje vardagsmorgon, det är så skönt innan jobbet börjar. Vi gick ut om Parapeten, tillbaks mot Gröningen och därifrån Landborgspromenaden hem. En timma var vi ute och träffade bara en vovvekompis, en Norwich Terrier kille. På Parapeten gömde jag godisar i en skrovlig och delvis ihålig gammal alm, när Lexi inte var lös hade hon långlinan på sig. Vi var ju relativt nära vägar och trafik, så för säkerheten och inlärningen, att kunna ha Lexi mycket lös senare i livet, så måste en säkerhetslina finnas, anser jag.

När vi kom in så fick Lexi välja godis själv från den stora skålen, det blev en Denta Stix, jag la även ut ett Nagut kex till henne. Hon är spänd när jag sitter på kontoret och jobbar då hon ligger där på kistan, så fort jag rör mig så hoppar hon ner och ut ur rummet, hon tänker uppenbarligen på att vara ensam.

Så blev hon också lämnad ensam idag en stund, när jag kom hem så hade grannen ringt, inte för att Lexi stört. -Det gör inget att hon låter lite jag bara trodde hon fastnat, det lät som hon höll på med något av järn och jag trodde hon fastnat någonstans eftersom hon ylade lite mellan varven, sa Marie. Uppenbarligen så håller Lexi på och puttar, krafsar på grinden för att se om hon kan öppna den, det var gulligt av min granne tyckte jag att vara orolig. Jag bad henne om ursäkt för kommande yl och bad henne säga till mig när hon inte hört något från Lexi på länge, det lovade hon.

Vi åkte till skogen och gick vår gamla vanliga promenad, den runt om vid hagarna. Jag tränade lite med Lexi, dels så satte jag henne ner, la en godis en meter ifrån henne och backade själv cirka tre meter. Därifrån kallade jag in henne med Lexi Hit. Hon passerade godisen och kom, satte sig i Fot position vid min vänstra sida och tittade på mig, hon fick en Doko och sedan fick hon givetvis gå tillbaks för att ta godisen. Detta gjorde jag en fyra fem gånger med lite olika avstånd, fast inget avstånd över fem meter.

Det kom en joggare och strax efter honom ett äldre par i snygga kläder, båda gångerna blåste jag Stopp signalen, Lexi stod helt stilla när folket passerade. Det äldre paret berömde oss så, för vad duktig och vacker hon var. Kul med spontan belöning, det tycker även en matte.

Jag satte Lexi Fot och sedan gick jag några steg med kontaktordet Fot precis när jag började röra mig, Lexi flöt med och hade ögonkontakt hela tiden, vi gick några, fyra fem, meter innan hon belönades med en godis och givetvis massor av Braa som även utdelades under fotgåendet. Så kom vi runt en liten böj, som går förbi ett gammalt hus, häcken skymmer sikten framåt här. Där runt hörnet kom Olle, jag sa Varsågod till Lexi, titta där är Olle, hon stod helt stilla. När jag sa Varsågod och Hälsa och sedan sa högt Hej Olle, då stack hon till honom för att hälsa, duktig tjej som håller koll på matte. Rätt sätt skall man säga saker på för att få sticka iväg och hälsa.

Strax innan vi träffade Olle, så kom det runt böjen vid häcken ett par joggandes med en Svensk Lapphundstik i flexikoppel, jag hade Lexi lös, jag blåste Stopp och hon tvärstannade och bara tittade på ekipaget som passerade, bra gjort.

När vi kom hem fick hon sin mat i Fun Bone men var väl inte hungrig ännu, hon lät den vara. Tidigare idag så la jag en med godis nypreparerad tom hushållsrulle uppe på en hyllan i köket, ett snöre hänger ner. Detta snöre skall Lexi dra i för att få godisrullen till sig, hon har av misstag gjort det en gång förut men sedan dess så tittar hon suspekt när jag försökt lägga nya rullar där. Nu får den hänga där tills hon vågar ta den. Hon är spänd för att bli lämnad igen, det märks när hon ligger på kistan och är jättetrött men så fort som jag slutar att skriva på datorn och rör mig så far hon upp, detta hindrar jag genom att dra till grinden då vet hon att det är stängt och hon slappnar av något mer.

Jag har tvättstugan idag, så jag kommer att lämna henne ett par gånger till idag. Min nya drive är, ju mer hon låter när hon är ensam ju fler gånger lämnas hon, inte därmed sagt att det är så långa stunder alla gånger men ensam blir hon och hänvisad till kontoret på arbetstid, så att säga. Allt för att vänja henne, jag vill att min hund skall var lugn och trygg i vårt hem även om jag inte precis är där och vem vill inte ha det.

När jag gjorde min kvällsmat, så satt Lexi där ikväll igen, jag gjorde en Tejpöge till henne, efter den så gick hon in och satte fart på sin Fun Bone. Hon är proffsig kan ni tro, hon löser de allra flesta problem själv, som när den råkar komma in i en återvändsgränd, så att säga. Då lyfter hon bort den därifrån, släpper ner den och puttar vidare, tills alla torrfoder kulorna kommit ut.

Vid niotiden ringde det på dörren, det uppfattade inte Lexi som låg kvar i soffan då jag gick och öppnade, det var Ulrika. Jag fick gå in till Lexi och säga , skall du inte hälsa på Ulrika. Då kom hon och blev jätteglad, hon hoppade upp och pussade Ulrika som böjde sig ner för att mottaga hälsningen.

Lexi tycker det är kul när vi får besök och senaste tiden har det varit ovanligt mycket. Det skulle jag vilja ha lite mer av, spontana besök av mina vänner, dels är det ju jättekul men det jag nu främst tänker på så är det träningen det blir för Lexi.