Tisdagen den 7 Oktober ;

Jag tror jag nästan helt glömt att nämna pinnarna i Lexis liv. Alla valpar brukar vara mer eller mindre intresserade av pinnar, deras mattar och hussar brukar förstärka intresset för pinnar, genom att kasta pinne till sin hund.

Jag kastar inte pinne till min hund, även om det skett fyra fem gånger för Lexi, dels för att jag inte tycker det är roligt att kasta pinne och framförallt för att jag vet att det inte föder något positivt, dessutom så är det många pinngalna hundar som får åka till veterinären och få hjälp med att ta bort rester av avbitna pinnar ifrån svaljet/halsen.

Lexi är som alla unga hundar intresserad av pinnar och nästan varje gång vi är ute så tar hon en pinne här och en där, bär den med sig ett tag och släpper den sedan eftersom hon får leka den leken själv. Större pinnar med bark på däremot brukar hon ligga och gnaga av barken på, hon har tuggat i sig mycket bark och bara det tuggas väl så tror jag det kan vara bra till och med, lite cellulosa gör inte annat än rensar upp på sin väg genom tarmen.

Jag har de senaste två kvällarna tänt lampan på sängloftet själv, jag vilar helt enkelt inlärningen ett tag. Detta är ett sätt som jag ofta använder mig av, att träna en viss sak intensivt och sedan pausa. Jag pausar olika inlärningar olika lång tid, allt från ett par dagar till ett par veckor, när man sedan återupptar träningen av det man pausat, så ger det nästan alltid kanonresultat. Inlärningen har fått smälta in och man kan börja finslipa hela inlärningen av just det momentet. Jag tränar varje dag nu Betala, det vill säga att Lexi skall ta mitt kreditkort och ge det till mig under uppmaningen Betala. Jag får dock medge att den paus som rådde vid inlärningen av detta var ingen medveten paus, jag hade glömt av det. Så när jag har många olika saker jag tränar, så brukar jag skriva upp det och ha den lappen fäst vid kopplen i hallen, för att inte glömma att återta träningen efter pauser.

En annan lustig sak är att när jag skriver en sak som Lexi gör, så ibland så gör hon tvärt om nästa gång. Som nu ligger hon och sover på sängloftet, när jag sitter ”under henne” här på kontoret. Hon ligger inte alls på kistan och är beredd på att bli lämnad. Ja, vi får se hur detta utvecklas, tänkte bara på att det var kul att nämna, för ni lär väl säkert uppleva något liknande i er relation med er hund.

Vi gick vår skogspromenad vid Thalassa idag med Esther och Ulrika. Lexi är fantastisk på att låta Esther vara ifred, hon nästan ignorerar henne. När jag till exempel skall belöna Lexi med en godis, så händer det att Esther också passar på om hon är i närheten. Då väntar Lexi artigt medans jag sträcker mig till Esther med en godis. Detta händer även med andra hundar, att Lexi får vänta. De får sitta ner och så får de varsin godis där min hund/ Lexi får vänta till sist, detta har jag gjort i alla tider och mina hundar har vant sig vid sättet och alla hundar jag känner vet att jag alltid har en liten godsak till dem och de lär sig snabbt att vänta på sin tur. Jag har aldrig varit med om sura miner eller bråk, när jag sköter godisutdelningen på detta vis.

Esther som känt mig länge vet det allt för väl, hon nästan föredrar att komma till mig framför att gå till Ulrika (jag har ofta godare godisar) om vi nu kallar på henne, vilket man får göra ofta på promenaderna. Hon brukar vara långt efter oss. Hon har alltid i sin rastyp hållit sig sist i gänget men nu har vi även åldern att lägga till, som gör att vi får vänta/kalla på henne flera gånger per femhundra meter.

Idag blev det mycket koppla och koppla lös med Lexi, då det var flera människor ute på promenad, vissa bara med en vän, några med barn och andra med hundar. Lexi fungerar hittills perfekt på att bli kopplad. Jag tränade ett par gånger, även idag att lägga en godis på marken som Lexi skulle passera, när jag kallade henne Hit en bit ifrån godisen. Hon gjorde rätt alla gångerna. Jag gömde ett par godisar på några lite skrovliga stubbar, då fick hon verkligen anstränga sig för att hålla balansen samtidigt som hon doftade efter godisarna.

Vi var ute i en och en halv timma och sista biten var över ett stort fält, vilket gjorde att jag fick doppa Lexis alla fyra i bunken med vatten när jag kom hem. Det gillar hon inte och försöker undkomma, jag hade knappt tjugofem minuter på mig från det att jag kommit hem tills jag skall vara på ett möte, alldeles för kort tid men vad gör man.

Om man stressar från att man kommit hem tills man går så brukar det inte bli bra för hunden, bättre att ha en god tid på sig så att hunden hinner varva ner innan den blir lämnad. Men som sagt var det fanns ingen tid, Lexi gömde sig under fåtöljen, så jag fick dra fram henne och bära henne in på kontoret.

Jag var borta två timmar och när jag kom hem så lekte jag en stund med henne, vi satt på golvet i köket och hon befäste ännu en gång, som så många gånger varje dag, att hon är kullerbyttornas drottning. I vår kel-lek så höll jag på med att försöka få henne att våga dra i snöret, snöret som leder till godispaketen som jag placerade på skåpet igår, hon gjorde det efter mycket pockande, men ändå. Oj vad glad hon blev när rullen blev hennes.

Jag fyllde hennes Fun Bone och la på golvet i rummet. Hon tog alla dom också efter att hon var klar med godisrullen och eftersom jag ännu inte lärt henne att städa så var det en hel del små pappersbitar för mig att städa upp efter henne på golvet. Jag hade nämligen slagit in hushållsrullen i presentpapper och dragit på ett par extra varv, så det var mycket papper på golvet.

Hennes tugg skulle jag hålla åt henne tyckte hon, det gjorde jag en kort stund medans hon tuggar och sliter i det, men tänkte att en kissväng kan vi ta. Det var hon med på men när vi kom ut så regnade det och då stod hon bara moloken och krumryggad och ville inte. Jag fick henne att kissa i alla fall innan vi gick upp igen, hon fick ett nytt tuggben och blev glad för det, hon sysselsätter sig med det nu. Det gamla som bara är en bit kvar av kastar jag.

En lite längre kvällsrunda blev det tidigare än vanligt så klart, eftersom förra svängen inte blev av utan bara blev ett snabbt toalettbesök.