Onsdagen den 8 Oktober ;

Imorse gick vi över Gröningen och Margaretaparken, det var rejält blött i gräset efter nattregn. Det gjorde att jag tog chansen när vi kom in att fila Lexis klor, det är mycket lättare när klorna är blöta, då kan man få ner dem en liten bit extra utan att behöva fila så intensivt.

Lexi har ju redan så klart, korta fina klor men klor växer ständigt och behöver underhållas varje vecka, och därför var det extra bra efter denna morgonpromenad med klofilning, jag borstade av henne och torkade ur öronen med öronrengöring också. På morgonen så får Lexi ett Nagut kex, idag kom hon med det och ville att jag skulle hålla det, det gjorde jag och efter att det var nertuggat och svalt, så skalade jag en morot till mig, Lexi stod och ville ha, jag skalade även en till henne. Den fick jag också hålla i, hon åt upp hela och så en klick drickyoghurt på det, vilken bra frukost.

Jag har glömt att säga att när jag hade tvättdag senast så tvättade jag Lexis filtar och liggunderlag, det är något som kanske lätt kan glömmas bort men är en viktig del för hundens ”hygien” och välbefinnande.

Vi gick i skogen en promenad och idag fick vi verkligen tränat, Lexi lös, Lexi kopplad. Vi mötte människor och hundar vart vi än gick, inget speciellt kul, tycker jag men bra träning i att lyssna fast man ser lockande hundkompisar.

Vi har tränat en hel del idag, jag och Lexi. Vi har tränat Fot ingången, Sitt och Stanna kvar, Nej, Hämta vissa leksaker och tömma aktiveringsleksakerna på dess gömda godisar.

Vi gick en blöt kvällspromenad upp om Landborgen och Pålsjögatan, Lexi tyckte inte om promenaden men var ändå lyhörd och följsam. När vi kom hem så verkligen väntade hon på att bli torkad, hon satt stilla och väntade på mig tills jag tagit av mig alla mina ytterkläder och hängt upp nycklar och så, sedan torkade jag henne. Hon är duktig på att stanna innanför dörren när vi kommer in tills jag säger ok men så har vi ju haft denna rutin ända sedan dag ett.